12.6 C
Belgrade
25/03/2023
konkursi za objavljena dela poezija proza Srbija

Konkurs za nagradu Dušan Vasiljev za 2014. godinu

 

Dusan_Vasiljev            Skupština opštine Kikinda raspisala je konkurs za nagradu Dušan Vasiljev, koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku i objavljenu prethodne godine. U konkurenciji za ovo književno priznanje mogu se naći pesničke i prozne knjige objavljene na teritoriji Republike Srbije u toku kalendarske 2014. godine. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Žiri će raditi u sastavu: Ivana Peško, Vladimir Arsenić i Srđan Srdić.

Izdavači i autori mogu poslati knjige (tri primerka po pojedinačnom naslovu) na sledeću adresu: Narodna biblioteka Jovan Popović, Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda, uz obaveznu napomenu na pošiljci „Za nagradu Dušan Vasiljev“, najkasnije do 11. 9. 2015. godine.

Zbog procedure izrade novog Pravilnika o dodeli, nagrada će ove godine izuzetno biti uručena na svečanosti zakazanoj za 6. 10. 2015. godine u Kikindi, dok će od naredne godine biti dodeljivana 27. 3., na dan smrti Dušana Vasiljeva, ujedno i Dan kikindske gimnazije koja nosi ime ovog velikog ekspresionističkog autora.

Dodatne informacije: nagradadvasiljev@gmail.com

 

Slične vesti