18.1 C
Belgrade
01/06/2023
kutak za mlade proza Srbija

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ iz Kikinde raspisala je 19. januara 2011. godine konkurs za literarnu nagradu „Đura Đukanov“.
Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku pripovedaka autora mlađeg od 30 godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.
Nagrada „Đura Đukanov“ se sastoji od štampanja knjige džepnog formata, broširanog poveza, u tiražu od 350 primeraka.
Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2011. godine.

– – – – – – – – –

Rukopise slati isključivo u elektronskom formatu, na e-mail adresu:

konkurs_djukanov@hotmail.com

ili poslati CD na adresu:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“, Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda.

Sa naznakom: Za literarni konkurs.

Rukopise slati potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja, telefonom i e-mailom. Rukopisi poslati sa nepotpunim podacima ili u neodgovarajućem formatu neće moći da konkurišu za nagradu.
Žiri nagrade „Đura Đukanov“ i ove godine radi u sastavu: Jasmina Vrbavac, književna kritičarka iz Beograda, Vladimir Arsenić, književni kritičar iz Zrenjanina, i Gojko Božović, književni kritičar iz Beograda.
Dosadašnji dobitnici nagrade „Đura Đukanov“ su: Branislav Ćurčić iz Sombora, za 2005. godinu, Marica Puškaš iz Novog Sada, za 2006. godinu, Biljana Ćućko iz Batajnice, za 2007. godinu, Dragana Dukić iz Kikinde, za 2008. godinu, Ivica Milarić iz Novog Sada, za 2009. godinu i Dušan Vejnović iz Sombora, za 2010. godinu.
Odluku o dodeli nagrade žiri će doneti najkasnije do 1. septembra 2011. godine. Nagrada će zvanično biti uručena laueratu u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ 19. januara, na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskog pisca, godinu dana od raspisivanja konkursa.

Slične vesti

1 comment

joko 01/05/2011 at 00:55

Da li konkurs važi samo za pisce iz Srbije ili za sve koji pišu na srpskom jeziku?

Comments are closed.