8.4 C
Belgrade
21/03/2023
književnost konkursi za mlade autore kutak za mlade poezija Srbija

Konkurs za mlade pesnike

Milutin_BojicBiblioteka „Milutin Bojić“ raspisala je konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za 2015. godinu za mlade pesnike. Nagradni konkurs ustanovljen je 2014. godine uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Prvi dobitnik Nagrade „Milutin Bojić“ je Milica Milosavljević, studentkinja iz Čačka.

Pravo učešća na konkursu imaju mladi pesnici do 35 godina, a pobedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pesama u izdanju biblioteke.

Propozicije:
1. Pesnici dostavljaju ciklus od najmanje 10 pesama, odštampanih ili čitko napisanih rukom.
2. Radove slati pod šifrom, u četiri primerka. Rešenje šifre, kao i ciklus pesama, poslati u posebnoj koverti, na adresu:
Biblioteka „Milutin Bojić“, Ilije Garašanina 5, 11000 Beograd, s naznakom „Za pesnički konkurs“.
ili na imejl biblioteka@milutinbojic.org.rs s naznakom „Za pesnički konkurs“.

Konkurs je otvoren od 17. marta do 30. aprila 2015. godine. Kao blagovremeno poslate smatraće se one prijave kojima na koverti kao datum slanja bude stajao bilo koji dan od dana objave konkursa, zaključno sa 30. aprilom.

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu ugledni književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsednik žirija) i Slađana Ilić, kao i pesnik Darko Daničić.

Proglašenje pobednika konkursa biće održano na dan biblioteke, 19. maja 2015, u matičnom odeljenju biblioteke u Beogradu.

Ustanovljenjem Nagrade „Milutin Bojić“ biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pesnika, kao i da na taj način populariše poeziju. Konkursom naročito želimo da podsetimo na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga bi valjalo da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije samog Milutina Bojića. Sva dela Milutina Bojića mogu se pronaći u Digitalnoj biblioteci „Milutin Bojić“: www.digitalna.milutinbojic.org.rs.

Uvereni smo da ćemo ustanovljenjem Nagrade „Milutin Bojić“ omogućiti da se na književnoj sceni pojave nova i vredna imena srpske poezije.

Za sve bliže informacije zainteresovani mogu da se jave na imejl: biblioteka@milutinbojic.org.rs ili pozovu na telefon 011/3242-418 (Olga Ječmenica).

 

Preuzeto sa: http://www.milutinbojic.org.rs/vesti22/1407-raspisan-konkurs-za-nagradu-milutin-bojic.html

 

Slične vesti