4.9 C
Belgrade
30/03/2023
muzika region

Konkurs za Međunarodno veče francuske pjesme

Osamnaesto izdanje « Međunarodne večeri francuske pjesme » (« Soirée internationale de la chanson française »), će se 5. novembra održati u Splitu.

Kao i prethodnih godina biće organizovano takmičenje u interpretiranju francuskih pjesama, otvoreno za mlade od 18 do 35 godina čiji maternji jezik nije francuski.

Ovo takmičenje biće vrhunac sedmice francuske kulture koju će od 2. do 7. novembra organizovati udruženje Prokultura (bivši prijatelji pjesme) uz podršku Francuske ambasade u Hrvatskoj.

Organizatori će preuzeti tročkove smještaja učesnika od 2. do 7. novembra, kao i program radionica za svih 5 dana koji prije svega podrazumijeva radionice interpretacije.

Troškove puta za učesnike iz Bosne i Hercegovine (odlazak i povratak) do Splita preuzima Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko su već dobitnici nekog državnog takmičenja u pjevanju, strani učesnici se mogu upisati po preporuci Francuske ambasade iz države u kojoj živem i ne moraju da rpolaze selekciju.

Ostali kandidati treba da pošalju do 1. oktobra snimak svoje interpretacije kao i originalnu verziju i tekst interpretirane pjesme. Zatim će žiri napraviti selekciju. Da bi se izbjegla ponavljanja od izabranih kandidata se može zatražiti da predlože drugu pjesmu za interpretaciju. Prijave (za učesnike koji su oslobođeni selekcije) treba da se pošalju do 15. septembra.

Za više informacija i detalja o prijavama možete se raspitati na adresi info@prokultura.hr .

Spisak izabranih kandidata biće objavljen na sajtu udruženja (http://www.prokultura.hr) krajem oktobra 2011.godine.

http://www.intermezzo.ba/latn/?page=7&kat=43&vijest=50625

Slične vesti