31.8 C
Belgrade
25/06/2024
konkursi za mlade autore kutak za mlade region

Konkurs za kratke priče Drevni Iliri

Organizatori projekta “Iliri – zajednička baština“ raspisuju konkurs za kratke priče za učenike srednjih škola i afirmisane pisce iz država regiona na temu Drevni Iliri.Zainteresovani učesnici mogu pisati legende, bajke, epsku ili naučnu fantastiku, horor ili fantaziju o ovoj temi i priče dužine do deset stranica poslati najkasnije do 1. novembra 2020. godine. 

Odabrane priče će biti objavljene u zbirkama koje će se promovisati u sklopu projektnih aktivnosti. Međunarodni projekat koji realizuju partneri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije finansijski je podržao Fond za Zapadni Balkan (Western Balkan Fond) i ima za cilj doprinos regionalnoj saradnji i jačanju kohezije država u okruženju. Aktivnosti su posebno usmjerene na podizanju svijesti o ilirskoj baštini kao zajedničkoj vrijednosti država u regionu, te jačanju veza među umjetnicima i mladim ljudima država Zapadnog Balkana.Nosilac projekta je NVO Akademija društvenih nauka iz Bijelog Polja, dok su partneri Muzej grada Zenice, Biblioteka “Slovo“ iz Lapova i JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ iz Kotora. Propozicije konkursa za srednjoškolce:- mogu učestvovati učenici srednjih škola iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske;- može se poslatijedna neobjavljena priča iz žanra fantastike na temu Drevni Iliri;- priče mogu biti od tri do deset strana u Wordu, Font Ariel, veličina 12;- priče se dostavljaju u elektronskoj formi na e-mail: konkursiliri@gmail.com;- uz priču se dostavljaju kontakt podaci o autoru – ime i prezime, razred, škola, grad, država, telefon;- rok za dostavljanje priča je 1. novembar 2020. godine;- priče će odabrati komisija sačinjena od pisaca iz regiona;- učenici garantuju za autentičnost priče i saglasni su sa ustupanjem autorskih prava za objavljivanje;- učenici dostavljanjem priče prihvataju uslove konkursa i pravila o objavljivanju priče;- organizatori zadržavaju pravo objavljivanja priča po propozicijama konkursa i u skladu sa kriterijumima projekta; 
Propozicije konkursa za pisce iz regiona:                                                                 – mogu učestvovati pisci država Balkana;- priče se mogu dostaviti na nekom od sljedećih jezika – crnogorskom, srpskom, bosanskom, hrvatskom, albanskom i makednonskom;- može se poslati jedna neobjavljena priča iz žanra fantastike na temu Drevni Iliri;- priče mogu biti od tri do deset strana u Wordu, Font Ariel, veličina 12;- priče se dostavljaju u elektronskoj formi na e-mail: konkursiliri@gmail.com;- uz priču se dostavljaju kontakt podaci o autoru – ime i prezime i kratka biografija (do 300 riječi);- rok za dostavljanje priča je 1. novembar 2020. godine;- učesnici garantuju za autentičnost priče i saglasni su sa ustupanjem autorskih prava za objavljivanje;- učesnici dostavljanjem priče prihvataju uslove konkursa i pravila o objavljivanju priče;- priče će odabrati komisija sačinjena od pisaca iz regiona;- organizatori zadržavaju pravo objavljivanja priča po propozicijama konkursa i u skladu sa kriterijumima projekta i pravo objavljivanja priča autora po pozivu.

http://www.refesticon.com/index.php/cg-ostale/1581-raspisan-konkurs-za-kratke-price-o-drevnim-ilirima

Slične vesti

1 comment

milan 22/10/2020 at 19:31

Jeste li zaboravili nagrade ili je konkurs bez nagrade? Bilo kako bilo – uobičajeno je da se to naglasi u konkursu.

Comments are closed.