5.7 C
Belgrade
09/12/2022
Bosna i Hercegovina proza putopis

Конкурс за Књижевну награду „Славко Јунгић Јесеј“

Народна библиотека «Иво Андрић» и СПКД «Просвјета» из Челинца расписали су 9. књижевни конкурс за награду «Славко Јунгић Јесеј» који је отворен до 15. јануара 2021. године.

    Право учешћа имају аутори млађи од 30 година који стварају на српском језику, без обзира на држављанство и мјесто становања. Један аутор може послати највише један необјављени прозни рад (причу, есеј, путопис…) дужине до 150 редова или пет пјесама.   Најбољи рад биће награђен уникатном дипломом и хонораром од 300 КМ, а више радова ће се откупити и пригодно наградити.
 Истовремено расписује се и конкурс за пјесму или кратку причу о вину и виноградарству на којем право учешћа није ограничено годинама старости. Сви квалитетни радови биће награђени пригодним наградама покровитеља ове књижевне манифестације «Винарије Јунгић».

Радови се потписују шифром, а рјешење шифре, краћу биографију и контакт податке (поштанска и електронска адреса, број телефона) аутори треба да доставе у посебном коверту, који се заједно са ковертом у коме се налази рад шаље као једна пошиљка.
Радове слати у три одштампана примјерка и на CD на адресу: СПКД “Просвјета”
Општински одбор Челинац, ул. војводе Мишића 19 (Библиотека), 78240 Челинац.

Награде ће се додијелити на књижевном сусрету на Трифундан, 14. фебруара 2021. године.

Више информација на мејл:

celinacke@gmail.com bibliotekacelinac@blic.net

Slične vesti