Konkurs za književnu nagradu „Poziv na putovanje“

Filed under: proza,Srbija |

Književna grupa Proza na putu (P-70) i izdavačka kuća Mono i Manjana i ove godine raspisali su konkurs za književnu nagradu POZIV NA PUTOVANJE.
Nagrada se dodeljuje za rukopis PRVE i(li) DRUGE prozne knjige (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik, hibridni žanr…). Cilj ove nagrade je da se afirmiše savremena proza u najboljem duhu Saveta mladom piscu Danila Kiša.
Konkurs je otvoren do 25. avgusta. 2012. godine. Stalni sastav žirija čine Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić, a u radu žirija svake godine učestvuju i prošlogodišnji pobednici konkursa. Dobitnik nagrade biće proglašen 5. oktobra, a nagrađeno delo objavljeno za Beogradski sajam knjiga 2012. godine.
Rukopisi se šalju u elektronskoj formi (isključivo u Microsoft Wordu, TNR 12), na adresu: nagrada.pozivnaputovanje@gmail.com koja će biti linkovana na sajtovima prozanaputu.com i monoimanjana.rs. Uz rukopis treba dostaviti potpunu bibliografsku belešku i kratak prikaz dela.
Rukopisi za koje se ispostavi da već na prvim stranama ne ispunjavaju pravopisne standarde neće se uzimati u razmatranje.
Prošlogodišnji dobitnici ove nagrade, u konkurenciji 108 rukopisa bili su Krsta Popovski za roman Ej i Aleksandar Šurbatović za roman Upokojavanje prosektora Majerhofera. Oba dela bila su u izboru za NIN-ovu nagradu i još neke ugledne nagrade.
Uz ovogodišnji konkurs podsećamo:
„Čuvaj se da svoj govor ne zagadiš jezikom ideologija.“
Saveti mladom piscu
Danilo Kiš
(izvor — http://www.knjigainfo.com/)

One Response to Konkurs za književnu nagradu „Poziv na putovanje“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*