18 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za objavljena dela poezija proza Srbija

Конкурс за књижевну награду „Душко Радовић“

dusko-radovicТоком следеће године биће додељена по први пут књижевна награда ДУШКО РАДОВИЋ за најбољу књигу дечије прозе или поезије, објављену на српском језику у 2015. години. Награду је установио и додељује је Град Ниш а организатор је Нишки културни центар. Награда која се додељује аутору књиге састоји се од повеље и новчаног износа.

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига дечије прозе или поезије, објављених на српском језику током 2015. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори, антологије и слично.

Име добитника награде ће бити саопштено током пролећа 2016. године, а свечано уручење награде ће се одржати 29. новембра 2016. године, на дан рођења Душка Радовића.

Молимо издаваче или ауторе да нам што пре, а најкасније до 15. јануара 2016. године, пошаљу 3 примерка објављених књига које испуњавају услове да буду у конкуренцији за награду.

Књиге слати на адресу: НКЦ, Станоја Бунушевца бб, Ниш 18000 (за награду „Душко Радовић“).

Жири ће радити у саставу: Проф. др Зорана Опачић (Београд), Др Данијела Константиновић (Ниш) и Проф. др Тихомир Петровић (Сомбор).

Информације на телефон (018) 595-055 / 595-740 или путем мејла goran.stankovic@nkc.org.rs

Жири за награду „Душко Радовић“

Slične vesti