17.7 C
Belgrade
31/05/2023
konkursi za objavljena dela poezija Srbija

Конкурс за књижевну награду „Бранко Миљковић“

Branko MiljkovićПочетком следеће године биће додељена по 46. пут угледна награда за поезију БРАНКО МИЉКОВИЋ. Награду додељује Град Ниш а организатор је Нишки културни центар. Жири планира да име добитника награде буде објављено 29. јануара 2017. године, на дан рођења Бранка Миљковића, а свечани чин доделе ће уследити током фебруара или марта 2017. године у Градској кући у Нишу. Награда се састоји од повеље и новчаног износа.

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига поезије објављених на српском језику током 2016. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори из поезије, антологије и слично.

Молимо издаваче или ауторе да нам што пре, а најкасније до 1. децембра 2016. године, пошаљу 3 примерка објављених књига поезије које испуњавају услове да буду у конкуренцији за награду.

Уколико поједини издавачи или аутори објаве књиге поезије и током децембра 2016. године, молимо да их одмах по објављивању пошаљу на адресу НКЦ-а.

Књиге слати на адресу: НКЦ, Станоја Бунушевца бб, Ниш 18000 (за награду „Бранко Миљковић“).

Жири ће радити у саставу: Томислав Маринковић, књижевник из Шапца, Др Драгана В. Тодоресков, књижевни критичар и историчар књижевности из Новог Сада и Јелена С. Младеновић, докторанткиња филологије из Ниша.

Информације на телефон (018) 595-055 / 595-740 или путем мејла goran.stankovic@nkc.org.rs

Slične vesti