0.9 C
Belgrade
28/03/2023
Bosna i Hercegovina književnost poezija region

Kонкурс за Књижевну награду „Бранко Марчета“

snaga rijeciДруштво књижевника „СНАГА РИЈЕЧИ“ Приједор

објављује конкурс за Књижевну награду „Бранко Марчета“, која ће бити уручене на III међународној Књижевној манифестацији „Приједорски књижевни караван“ у Приједору, а која ће се одржати у оквиру шире Манифестације „Приједорско културно љето“ (датум ће бити саопштен приликом позивања учесника манифестације, на e-mail адресе или бројеве телефона које ће доставити уз радове), за најбољу пјесму на слободну тему.

Пјесма не смије имати више од 56 стихова, а сваки аутор може послати највише двије пјесме.

Осим побједничке, жири ће додатно одабрати три пјесме, којима ће додијелити похвале.

Награда је умјетничка слика једног од приједорских сликара и повеља, а похваљенима ће бити уручене писане похвале.

Награђена пјесма биће објављена у 3. броју Књижевног часописа „Приједорски потпис“ и у Зборнику радова „Приједорски књижевни караван 3“, а у овом другом биће објављени похваљени радови и остали квалитетни радови пристигли на конкурс.

Пјесме се могу слати у периоду од 5. до 25. марта 2015. године, на e-mail адресу snagarijeci@yahoo.com са обавезном фотографијом и кратком биографијом аутора (не више од 10 куцаних редова, фонта Times new roman 12), бројем телефона и e-mail адресом. Код електронског слања, пјесме, биографија и фотографија морају бити у прилогу као посебни фајлови.

Пјесме, у три примјерка, се могу послати и поштом на адресу: ДК „Снага ријечи“ Приједор (Сузана Ступар, предсједник), Петрово бб, 79101 Приједор, РС, БиХ, уз обавезан примјерак у електронском издању (CD или други меморијски медиј). Истим фонтом потребно је куцати и све достављене радове. Писмо може бити чирилица или латиница, али ће у публикацијама радови бити објављени на ћириличном писму.

 

Право учешћа имају сви аутори који стварају на српском језику без обзира на мјесто становања.

Предсједник

ДК „Снага ријечи“ Приједор

 

 

Сузана Ступар

 

 

Slične vesti

4 comments

p 08/03/2015 at 13:58

Znaci,pjesma,biografija i fotografija idu svaka u poseban fajl,ili?

Gvozden Mile Nešković 15/08/2015 at 22:46

Dana 17.3.2015. godine, poslao sam vam pesmu Haronova barka“, na pesnički konkurs „Prijedorski književni karavan“. Interesuje me da le je pesma objavljena u vašem Zborniku i kako dobiti taj zbornik?

koke 18/08/2015 at 16:51
Gvozden Mile Nešković 06/09/2015 at 11:55

pregledao sam, ne vidim sebe nigde. Hvala.

Comments are closed.