5.4 C
Belgrade
05/12/2022
poezija proza region Srbija

Конкурс за Књижевне вертикале

Уредништво часописа  Књижевне вертикале,

позива

хумористе, сатиричаре, афористичаре а богами и остале

да шаљу своје афоризме, хумористичке и сатиричне текстове (причице, песмице или већ шта им падне на памет), на тему:

 а) увек актуелних избора, идућих, београдских, дакле локалних а можда и парламентарних (ко зна, у Србији је све могуће);

б) у поводу очекивае прославе новог јубилеја, двогодишњице фантомског поноћног рушења правног поретка  и институција у Савамали и неизоставно о пројекту који ће да постане миленијумски симбол васколиког нашег прегнућа без алтернативе: Београду на води – увек захвалној и неиусцрпној инспиративној теми афористичара.  

Могу се слати и  радови са трагичним садржајем (навикли смо се на то) или крајем (и на то ћемо се навићи).

Радове слати под именом или псеудонимом, све једно, до марта 2018. године, а и надаље јер рингишпил ће се вртети док игранка траје, на адресу: knjizevne.vertikale@gmail.com.

Аутори нису обавезни, мада било би пожељно и лепо, да уз радове доставе своју био-библиографију са евентуелним подацима за контакт и местом пребивалишта.

Главни и одговорни уредник, уредник сатире као и остали чланови уредничког тима Књижевних вертикала свечано се заклињу да личне податке аутора ни за живу главу неће одати органима јавног нереда, без обзира носили фантомке или не, долазили нам на врата дању или нарочито, ноћу.

Изабрани радови биће објављивани у бројевима: 12. (излази 25. августа2017.), 13. (излази 25. Децембра 2017.) и 14.  (излази 25. априла 2018.) часопису Књижевне вертикале а јавна читања истих биће организована од септембра 2017. године о чему ће јавност бити благовремено обавештавана.

Slične vesti