2.9 C
Belgrade
02/12/2022
časopisi Crna Gora rokovi vesti zemlja

Konkurs za izradu logoa i naslovne strane književnog časopisa/zbornika najbolje proze i poezije u regionu za 2011. godinu “NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ“

Novi mostovi   Rožaje – Na međunarodnom konkursu/natječaju za najbolju neobjavljenu priču i najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu za 2011. godinu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku koji je raspisala redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA koji izlazi u Rožajama učešće je uzelo 518 autora/ica iz 17 država svijeta (najviše iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, zatim Crne Gore, i po nekoliko autora iz Makedonije, Bugarske, Grčke, Češke, Austrije, Italije, Njemačke, Velike Britanije, Holandije, Australije, Novog Zelanda, Japana i SAD-a).

   Redakcija časopisa AVLIJA je zbog izuzetnog kvaliteta priča i pjesama odlučila da štampa Zbornik najboljih priča i pjesama u regionu za 2011. godinu u novom književnom časopisu/zborniku pod nazivom NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ. Autori čije su priče i pjesme odabrane za štampanje biće tokom februara mjeseca mejlom kontaktirani za davanje saglasnosti da se njihovi radovi objave.

KONKURS/natječaj

 

   Redakcija književnog časopisa AVLIJA iz Rožaja raspisuje konkurs za izradu logoa i naslovnice časopisa/zbornika najboljih priča i pjesama u regionu za 2011. godinu “NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ“.

–       Časopis je formata 17×24 cm; Naslovnica i logo trebaju biti u koloru;

–       Naslove: NOVI MOSTOVI latinicom i НОВИ МОСТОВИ ćirilicom treba ukomponovati tako da jedan naslov bude na vrhu naslovnice a drugi na dnu naslovnice ili po nekom drugom rješenju autora logoa i naslovnice;

–       U podnaslovima treba da stoji ispisano latinicom i ćirilicom:

   Zbornik najboljih priča i pjesama u regionu 2011. godina; Godina I; Broj 1; Rožaje

   Зборник најбољих прича и пјесама у региону 2011. година; Година I; Број 1; Рожаје

–       Naslovnica treba da bude originalna i lako prepoznatljiva jer će se i budući brojevi časopisa/zbornika NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ štampati sa istim logoom i naslovnicom.

–       Redakcija časopisa AVLIJA će izabrati i nagraditi samo jedan rad.

–       Autor izabranog rada je saglasan da izvrši korekcije na svom radu na logou i naslovnici po eventualnom zahtjevu redakcije časopisa AVLIJA.

–       Nagrada za najbolji rad je Plaketa i novčani dio u iznosu od 50 eura, odnosno u protivvrijednosti valute države iz koje bude nagrađeni autor.

–       Nagrađeni autor je saglasan da samim učešćem na konkursu/natječaju prenosi trajno sva autorska prava na logo i naslovnicu na AVLIJU iz Rožaja.

–       Nagrađeni autor će naknadno potpisati Ugovor o prenosu autorskih prava na logo i naslovnicu na AVLIJU iz Rožaja.

–       Pravo učešća imaju svi autori koji poznaju grafički dizajn ili samo imaju dobre ideje koje može realizovati neko ko poznaje neki od kompjuterskih programa za izradu logoa i naslovne strane.

–       Konkurs je otvoren do 20. februara 2012. godine.

–       Rezultati konkursa će biti objavljeni 1. marta na sajtu www.konkursiregiona.net

–       Redakcija časopisa AVLIJA zadržava pravo da ni jedan rad ne prihvati ukoliko rad/ovi budu loši.

Za dodatne informacija možete se obratiti na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com na koji se i šalju radovi.

Slične vesti