6.5 C
Belgrade
27/03/2023
konkursi za mlade autore region Srbija

Konkurs za idejno rešenje plakata 57. Majskih igara

nezaposlenost-mladih-svijetMeđunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih – 57. MAJSKE IGRE objavljuje poziv za dostavljanje predloga za idejno rešenje plakata za ovogodišnji festival koji će se održati od 9. do 16. maja 2014. godine u Bečeju.

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih Majske igre je izuzetna pozorišna privilegija ovoga regiona koja već godinama okuplja veliki broj dece i mladih iz raznih krajeva naše zemlje i inostranstva i jedina je manifestacija koja toliki broj godina, uprkos teškoćama, i dalje predstavlja sam vrh dramskog stvaralaštva mladih. Ono što Majske igre čini jedinstvenim i izuzetnim jeste činjenica da je ovo jedan od retkih festivala u zemlji i okruženju na kome deca igraju predstave za decu – koncept deca za decu/mladi za mlade.

Poziv za predlaganje vizuelnog rešenja Majskih igara upućen je dizajnerima, kreativcima i svima onima koji se bave grafičkim dizajnom.

Smernice:

Rešenje plakata neophodno je pripremiti u elektronskom obliku: PDF dokument (A2 – 420 × 594mm, 300 dpi, CMYK) i JPG dokument (A2 – 420 × 594mm, 300 dpi, RGB) snimljen na cd-u ili dvd-u.

Plakat mora da sadrži logo ili stilizovani logo Majskih igara koji se može preuzeti na ovom linku:

https://www.dropbox.com/s/lprkr7yhoaxk1ei/majski%20paz%20jpg.jpg

https://www.dropbox.com/s/fyey1oah71ndb65/Majski%20Paz%20eps.eps

https://www.dropbox.com/s/q6t8v4t58j3oao3/Majski%20Paz%20corel.cdr

(U pitanju je isti fajl u različitim grafičkim formatima)

 

Organizacioni odbor festivala će odabrano rešenje doraditi po potrebi i pripremiti ga za štampu. Najbolji rad će biti zvanični plakat Majskih igara i predstavljaće okosnicu za izradu dodatnog materijala (flajera, biltena, diploma i sl.).

Autor rada koji će predstavljati vizuelno rešenje plakata 57. Majskih igara biće nagrađen iznosom od 10.000 dinara.

Način prijave

Na konkurs možete poslati najviše tri rada. Radove poslati poštom na adresu:

Gradsko pozorište Bečej, ul. Gerberovih 2, 21220 Bečej, Republika Srbija, sa naznakom „Za konkurs idejno rešenje plakata 57. MI“. Uz predlog plakata obavezno dostaviti vaše podatke, kontakt telefon ili e-mail.

Konkursna komisija sastavljena od članova Organizacionog odbora festivala i saradnika za dizajn će pregledati sve pristigle radove i odabrati najbolji.

Svi radovi koji su ušli u uži izbor biće izloženi u doba trajanja festivala u Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečej.

Konkurs je otvoren do 25. aprila 2014. godine.

Uslovi konkursa

Pristigli radovi se ne vraćaju. Pobednički rad ostaje vlasništvo festivala i može biti upotrebljen u bilo kom obliku. Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika. Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo autora. Ne smeju biti prethodno objavljivane ili na drugi način javno distribuirane.

Autor pobedničkog rada obavezan je da Organizacionom odboru dostavi pripremu za štampu svog rada u nekom od popularnih grafičkih programa (CorelDraw, Adobe…).

Učešćem na konkursu autor pristaje da trajno ustupi sva komercijalna i nekomercijalna prava, kao i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, Organizacionom odboru festivala.

Organizator festivala priznaće zasluge autoru gde god je to prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

Festival zadržava prava promene/dorade originalnog dizajna i dodavanja logoa jedne ili više povezanih organizacija.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefonski broj 021/6915-336 i 064/8959-303 ili na mail: pozorist@yahoo.com.

Organizacioni odbor Majskih igara

Bečej, 21. mart 2014.

 

Slične vesti