4.5 C
Belgrade
04/02/2023
film region vesti

Konkurs za FSF (Festival studentskog filma) 2013. godine

101567750950df092fa3b18967994781_origKoncept 14. Festivala studentskog filma, koji će se održati od 14. do 17. marta 2013. godine, nosi naslov Heartbeat i odnosi se na emocionalnu recepciju filma.

Festival studentskog filma (FSF) je međunarodni festival koji već 14 godina spaja studente iz svetskih i evropskih filmskih škola sa domaćim studentima filma u cilju razmene ideja i profesionalnog usavršavanja i saradnje u daljem profesionalnom radu.

Osnovna ideja festivala je da kroz svoj glavni program prikaže studentska filmska ostvarenja i predstavi mlade reditelje širom sveta našoj publici, da kroz predavanja i radionice prestižnih filmskih umetnika i predavača edukuje i približi publici svet filma, te da kroz izložbe, performanse, revijalni filmski program i naravno neizostavne, uvek dobre žurke podstakne dobru zabavu, druženje i razmenu utisaka.

Koncept ovogodišnjeg Festivala nosi naslov Heartbeat i odnosi se na emocionalnu recepciju filma. Kada god odemo u bioskop, skoro nikada ne izađemo ravnodušni. Setimo se samo koliko puta smo se smejali, nervirali, plašili, plakali ili radovali posle odledanog filma.

Upravo stoga izabrani studentski filmovi imaju zadatak da nas uzdrmaju, zastraše, očaraju, nasmeju ili ganu. Cilj je da nas film ne učini indiferentnim, već da istisne nešto na povšrinu. Koju emociju film pokreće u vama?

Ako volite filmove i bavite se režijom, prijavite se na konkurs koji je otvoren do 20. januara 2013. Na sajtu festivala www.fsf.rs možete pronaći detaljne informacije.

Podelite svoju priču sa kolegama iz zemlje i sveta. Jedini uslov – drznite se da pokrenete nešto unutar drugih, probudite emocije svojoj publici.

 

Slične vesti