4.6 C
Belgrade
31/01/2023
esejistika Srbija

Конкурс за есеј

Поводом обележавања 140 година од оснивања гимназије у Свилајнцу, Средња школа „Свилајнац“ расписује

НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ЕСЕЈ

„Корени учења су горки, али су плодови слатки“

(Аристотел)

у две категорије:

  • млади писци (до 20 година) и
  • сви остали аутори.

У конкуренцију улазе радови који нису дужи од 12 000 знакова, укључујући размаке. Текстови морају да буду на српском језику, откуцани ћирилицом и потписани шифром. Пожељно је да имају сопствени наслов. Један аутор може да достави један рад.

Есеји који по оцени стручног жирија уђу у ужи избор за награду биће објављени у зборнику радова. По један рад из сваке категорије добија признање „140 година гимназије у Свилајнцу“ за најбољи есеј и новчану награду.

Радови се достављају у три штампана примерка и у електронском облику (на CD-у), заједно са засебном запечаћеном ковертом са разрешењем шифре, на адресу

Средња школа „Свилајнац“

(за наградни конкурс за есеј – категорија јуниори/сениори)

Браће Југовића 10

35210 Свилајнац

најкасније до 8. септембра 2017. године. Радови не могу да се достављју електронском поштом.

Уз разрешење шифре доставити, поред имена и презимена аутора, кратку биографију, библиографију, број текућег рачуна, матични број, број телефона и имејл адресу за контакт.

За сва додатна разјашњења аутори се могу обратити приређивачу конкурса, пре истека рока за достављање радова, имејлом на адресу skolasvilajnac@yahoo.com, са насловом „конкурс за есеј“.

Додела награда за најбољи есеј у обе категорије и промоција зборника есеја биће саставни део централне свечаности поводом јубилеја Гимнзије, у Центру за културу у Свилајнцу.

Slične vesti