25.1 C
Belgrade
08/06/2023
esejistika Srbija

Kонкурс за есеј о Дисовом стваралаштву

Поводом 59. Дисовог пролећа, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка и Одбор Дисовог пролећа расписују Конкурс за есеј о песнику Владиславу Петковићу Дису и његовом стваралаштву. Право учешћа имају млади књижевни критичари, студенти, постдипломци и ученици средњих школа.

Награде најбољим есејистима (диплома и новчани износ) биће уручене у Чачку на завршној свечаности 59. Дисовог пролећа, последњег петка у мају 2022. године. Аутори награђених есеја стичу право и да им се есеји објаве у листу „Дисово пролеће” у целости или делу, у зависности од дужине текстова.

Конкурс за есеј о Дису је отворен  до 15. априла 2022. године.

Рeзултати конкурса биће објављени најкасније до 24. маја 2022. године.

Аутори достављају рукописе за конкурс дужине једног ауторског табака (до 30.000 карактера) у електронском документу (pdf, word или компатибилан формат), потписане шифром. Решење шифре треба послати у другом електронском документу, у коме ће се поред имена и презимена аутора навести и потпуни контакт подаци.

Рукописе слати на имејл адресу Градскe библиотекe „Владислав Петковић Дис” bibliotekacacak@gmail.com , са назнаком „конкурс за есеј о Дису”, најкасније до 15. априла 2022. године.

Чачак, 28. фебруар 2022.                                                      Председник

                                                                             Одбора Дисовог пролећа

                                                                              Дејан Алексић 

Slične vesti