0.5 C
Belgrade
28/01/2023
esejistika Srbija

Konkurs za dve najbolje kritike knjiga Dragog Tasića

Jestonija 1„Dragi Tasić, pisac i pesnik iz Bora i Jagodine, shvativši da srpski mediji prećutkuju njegove knjige – da se ne bi zamerili srpskoj političkoj eliti i nato-bomarderima Jugoslavije, – raspisao je

Nagradni konkurs

radi izbora dve najbolje kritike svoje jedanaeste knjige – romana – „Pod senkama Jestonije“, izišlog na svet decembra 2012. godine, napisanog radi nežnog sećanja Srba i njihovih sanarodnika na evropsko i američko prijateljsko nato-bombarovanje 1999. godine .
Kritičari i pisci – profesori književnosti – mogu se prijaviti na adresu – dtasic030@gmail.com. Prijave pisac prima tokom juna, a izbor deset kandidata – na osnovu podataka koje mu o sebi pruže, izvršiće i knjigu će im poslati do petog jula ove godine.
Delo se može proučiti: hermeneutički, strukturalistički, femenološki, psihološki, lingvistički, istorijski ili kombinovano – po volji i nahođenju kritičara.
Kritiku treba do 1. oktobra ove godine poslati piscu imejlom, a printovanu, u jednom primerku, poštom profesoru književnosti, pesniku i kritičaru – Milošu Ristiću iz Kruševca, Rasadnik 2, 15/24,
37000 Krusevac, Srbija – koga je pisac zamolio da bude književni sudija.
Književni sudija proučiće prispele pritike i izabraće 2 najbolje – jednu koja argumentovano afirmiše vrednosti romana sa ukazivanjem na mane i drugu koja argumentovano predstavlja mane i bezvrednosti knjige sa eventualnim ukazivanjem na zapažene odlike.
Obe najbolje kritike pisac će nagraditi 1 novembra novčanim iznosima od po 400 eura.“

Slične vesti