-0.8 C
Belgrade
05/02/2023
konkursi za mlade autore Srbija

Konkurs za dodelu stipendija Hemofarm fondacije

Beograd, 7. novembar 2011 – Nastojeći da odgovori potrebama velikog broja studenata, Hemofarm Fondacija produžila je do 17.11. 2012. konkurs za dodelu 20 stipendija za školsku 2012/2013 godinu.

 Fondacija Hemofarm od svog osnivanja, 1992. godine, pored prioritetnih, humanitarnih aktivnosti i pružanje pomoći najugroženijim slojevima stanovništva, kontinuirano doprinosi i pomaže afirmaciju pozitivnih društvenih trendova, razvoj nauke, kulture, sporta, mladih talenata…

 “Ulaganje u mladost je jedina sigurna investicija u budućnost. Prepoznajući značaj obrazovanja, Hemofarm Fondacija nastoji da podrži perspektivne mlade ljude koji imaju potencijal da, nakon školovanja, ostanu u Srbiji i svojim znanjem doprinesu boljitku celokupnog društva“ rekla je direktorka Hemofarm Fondacije, Snežana Radočaj.

 Uz finansijsku podršku najtalentovanijim studentima, Hemofarm Fondacija obrazovanje pomaže i na druge načine: stipendiranjem najboljih srednjoškolaca vršačke opštine, učenika srednjih škola iz cele Srbije koji su na republičkim takmičenjima ostvarili izuzetne rezultate, donacijama za rekonstrukcije i opremanje obrazovnih ustanova…

 Pravo učešča na konkursu imaju redovni studenti od III godine studija, ne uključujući apsolvente, na fakultetima i akademijama koji se školuju na teret budzeta Republike Srbije, slabijeg materijalnog stanja koji su tokom studija ostvarili prosek najmanje 8,50.  Konkurs je otvoren do 17.11.2011, a više informacija o načinu prijavljivanja i o programu mogu se pronaći na www.fondacijahemofarm.org.rs.

Slične vesti