17.8 C
Belgrade
31/03/2023
književnost satira Srbija

Konkurs za dodelu književne nagrade za satiru „Radoje Domanović“

ivan-ivanovic-radoje-domanovic-priynanje-satira-1357216112-248401Udruženje književnika Srbije i Fond „Radoje Domanović“ raspisuju konkurs za dodelu književne nagrade za satiru „Radoje Domanović“.

Konkurs se raspisuje za dodelu dve odvojene nagrade za najbolje knjige satire objavljene na srpskom jeziku u 2014. i 2015. godini i dva priznanja za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za pomenute godine.

Konkurs je otvoren do 20. decembra 2015. godine. Obrazložene i potpisane predloge (uz navođenje broja telefona, adrese i adrese elektronske pošte predlagača i autora), kao i predložene knjige dostavljaju ili šalju izdavači, udruženja, ili pojedinci u tri primerka na adresu: Udruženje književnika Srbije (za Konkurs „Radoje Domanović“), Francuska 7, 11000 Beograd, Srbija.

O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije i predsednik žirija Radomir Andrić i članovi žirija književnici Milovan Vitezović, Srba Ignjatović, Petar Žebeljan, Radoslav Tilger, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić.

Priznanje će laureatima biti uručeno na svečanosti otvaranja obnovljene rodne kuće Radoja Domanovića, koja će biti održana 25. decembra 2015. godine u Ovsištu, u opštini Topola.

UDRUŽENJA KNJIŽEVNIKA SRBIJE

Slične vesti