3.6 C
Belgrade
04/02/2023
film

Konkurs za dizajnere i video umetnike – Moj dizajn za moju planetu

 

Početak:
12 Sep 2011

 

Kraj konkursa:
23 Sep 2011

Multimedijalna ekološka kampanja My Planet and Me objavila je konkurs „Moj dizajn za moju planetu“ (My Design for My Planet).

Teme konkursa su: smanjenje emisije ugljendioksida, reciklaža, korišćenje prevoza sa bez emisije ugeljnika, obnovljiva energija, korporativna i državna odgovornost, zajednička akcija u zaštiti životne sredine.

Rok za prijavljiavanje je 23. septembar u ponoć.

Formati na kojima se aplicira dizajn su: t-shirt majce, pamučne torbe, posteri.

Formati za video: video radovi mogu biti od 10 sec to 10 min. Format je po slobodnom izboru – promo, reklama, kratki film i sl.

Svi radovi moraju imati logo „My Planet and Me“ na vidljivom mestu.

Učesnici mogu poslati jedan ili više radova.

Radove treba slati na e-mail adresu: mydesign@myplanetand.me

Video radove treba dostaviti korišćenjem platformi za slanje velikih fajlova (YouSendIt.com i sl.).

Uz radove treba poslati jasno naznačeno sledeće podatke:
Ime i prezime, adresa i zemlja porekla, starost i profesija, kao i naziv teme rada.
Učesnici koji žele da učestvuju sa video radom mogu raditi u timu koji ne sme biti veći od 4 osobe. U slučaju pobede, ceo tim je legalan za nagradu.

Radovi koji nisu povezani sa temama neće biti uzeti u razmatranje.

Radovi koji sadrže nasilne, uvredljive poruke, ili pozivaju ljude na nasilje i uvrede u bilo kom smislu, neće biti uzeti u razmatranje.

NAGRADE:
Za dizajn formate: 2 najbolja rada osvojiće boravak od 4 dana u Kopenhagenu, uz plaćene troškove puta i smeštaja, dnevnicu u visini 35€ i mogućnost posete jednom ili više dizajn studija, kao i Kopenhagen škole za dizajn i tehnologiju (Copenhagen School of Design and Technology).

Za video formate: 4 najbolja rada osvojiće boravak od 9 dana u Londonu, sa plaćenim troškovima puta i smeštaja, dnevnicom u visini 35€ i mogućnošću posete jednom ili više dizajn studija i škola među kojima su i The Royal College of Art i University of the Arts u Londonu.

GLASANJE:
Kada se konkurs zatvori, radovi će biti predstavljeni na FB stranici My Planet and Me i glasanje će započeti. Glasanje traje do 31. oktobra u ponoć.

Finalnu odluku o pobednicima doneće dizajneri iz pomenutih škola i studija iz Londona i Kopenhagena.

Radovi će biti ocenjivani na osnovu ideje, koncepta, izvedbe, kreativnosti, jedinstvenosti, globalnih aspekata (ili veoma lokalnih aspekata – predstavljanje lične ili perspektive lokalne zajednice) kao i sveukupnom utisku rada (dizajna/videa).

Pobednici će biti proglašeni do 15. novembra na FB stranici @My Planet and Me.

Dodatne informacije moguće je dobiti posredstvom e-mail adrese

Slične vesti

1 comment

My planet and me 28/09/2011 at 15:35

Radove koji su pristigli na konkurs mozete pogledati i glasati za one koje vam se dopadaju na My planet and me blog spot http://myplanetandme.blogspot.com/.

Comments are closed.