3.6 C
Belgrade
01/12/2022
region Srbija vizuelne umetnosti

Konkurs za crtež

Konkurs, StempelMemorijalna Galerija DUŠAN STARCEVIĆ  u Smederevskoj Palanci poziva mlade likovne umetnike, studente likovnih akademija kao i djake srednjih umetnickih skola kao mlade umetnike do 40 godina iz Srbije  i regiona da se prijave sa svojim radovima na konkurs za izlaganje u toj galeriji, u okviru godišnjega ciklusa izložbi u 2015. godini.

Galerija predlaže svoj program izlaganja za sufinansiranje Ministarstvu kulture Srbije i opštinskom vecu za obrazovanje, kulturu i sport opštine Smederevska Palanka.
Rok za prijavu na konkurs je 17. 9. 2014. godine (datum poštanskog žiga).
Konkurs je otvoren za samostalne i grupne izložbe i odnosi se iskljucivo na crtež.
Prijavna dokumentacija treba da sadrži sledeće:
– CV autora s  licnim podacima;
– popratni materijal: opis projekta (maksimalno 1 kartica teksta) i tehnički podaci o radu (godina nastanka, , tehnika, dimenzije, broj izložaka), do 5 fotografija predloženih radova u JPEG formatu
– kontakt podatke: e-mail adresa, broj telefona, kućna adresa.
Ukoliko se isti program predlaže u više galerija u , trebalo bi navesti njihova imena, a takođe je potrebno navesti i institucije/manifestacije i sl. gde su se prijavljeni radovi eventualno ranije izlagali.

Prijavnu dokumentaciju treba poslati na: e-mail adresu:

starcevicsladjana@yahoo.com, s napomenom konkurs 2015 ili na poštansku Civilno društvo ČISTO MESTO , Memorijalna galerija DUŠAN STARČEVIĆ, Sinđelićeva, 9,11420, Smederevska Palanka.
Nepotpune, neispravne i zakasnele prijave neće biti razmatrane.
Pristigle prijave razmotriće Savet Galerije , a rezultati će biti poznati do30. 10 nakon čega će biti objavljeni . Odabrani umetnici će biti kontaktirani i putem e-maila upoznati sa uslovima izlaganja.

Dodatne informacije moguće je dobiti  i putem e-maila na: starcevicsladjana@yahoo.com

Slične vesti