2.8 C
Belgrade
02/12/2022
Bosna i Hercegovina film

Konkurs za CineLink radionice Sarajevo Film Festivala 2012.

Početak:
1 Dec 2011
Kraj konkursa:
27 Feb 2012

Sarajevo Film Festival deseti put poziva stvaraoce iz Jugoistočne Evrope da apliciraju za učešće u CineLink radionicama za razvoj projekata i koprodukcijskom marketu.

CineLink konkurs je otvoren za aplikacije projekata za duge igrane filmove sa potencijalom za kino distribuciju, autora izAlbanijeAustrijeBosne i HercegovineBugarskeHrvatskeKipraGrčke,Gruzije, MađarskeMakedonijeMalteCrne GoreRumunijeSrbijeSlovenije,Turske i UNMI Kosova.

Izabrani projekti će se takmičiti za CineLink nagrade:
30.000 evra – Eurimages CineLink nagrada
10.000 evra – CNC CineLink nagrada
6.000 evra – Arte International Relations CineLink nagrada

Takođe, izabrani projekti se takmiče i za:
Living Pictures Service CineLink nagradu – do 10.000 evra u uslugama
3 x Synchro Film Vienna CineLink nagradu – do 2.500 evra u uslugama
EAVE stipendiju.

Krajnji rok za prijavu projekata je 27. februar 2012.

CineLink, osovina industrijskog dela SFF-a, predstavlja platformu za razvoj i finansiranje pažljivo odabranih lokalnih projekata za dugometražne igrane filmove predodređene za evropske koprodukcije.

Sa prosekom od preko 60% izabranih projekata koji su prešli iz faze razvoja u fazu produkcije u prethodnih 9 godina, CineLink je izrastao u jednu od najuspešnijih platformi za razvoj i finansiranje filmova u Evropi.

Selekcija i diversifikacija u periodu razvoja su ključ ovog uspeha, dok se fokus na lokalne produkcije sa internacionalnim potencijalom, nove talente i savremen kinematografski jezik pokazao esencijalnim za sve bolji status ovog programa unutar filmske industrije.

Svake godine selekcioni odbor bira najbolje projekte iz cele Jugoistočne Evrope, fokusirajući se na autentične priče sa internacionalnim potencijalom, nove talente i moderan kinematografski izraz, za učešće na specijalno skrojenim razvojnim radionicama koje kulminiraju CineLink koprodukcijskim marketom, koji se održava tokom poslednja tri dana SFF-a (od 11. do 14. jula 2012).

CineLink koprodukcijski market okuplja preko 500 učesnika iz svih sfera filmske industrije, spremnih da komuniciraju, otkrivaju nove talente, uključuju se ili investiraju u koprodukcije ili otkupljuju nove projekte, stvarajući tako čvorište na kojem se jednom godišnje mogu sresti svi regionalni profesionalci, te podcrtavajći bitnost SFF-a u okvirima međunarodne filmske industrije.

Više informacija nalazi se na sajtu SFF-a (www.sff.ba), odnosno OVDE

(SEEcult.org)

Slične vesti

1 comment

Konkurs za CineLink radionice Sarajevo Film Festivala 2012. : Mlad Grad 07/12/2011 at 12:09

[…] Konkursi regiona | Pročitajte vest na sajtu izvora window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

Comments are closed.