3.6 C
Belgrade
04/12/2022
poezija region

Konkurs za Brankovu nagradu i slem poeziju

607_20121029150110_drustvo_pisaca (DKV) objavilo je godišnje konkurse za najboljeg slem pesnika Srbije i za „Brankovu nagradu“, koja se dodeljuje za najbolju prvu knjigu pesama na srpskom jeziku, autoru do 29 godina.

Da bi konkurisali za 54. „Brankovu nagradu“ izdavači i pojedinci bi trebalo da na adresu DKV u Novom Sadu, najkasnije do 1. avgusta, pošalju po tri primerka knjige pesama objavljene u proteklih godinu dana.

na adresu:

DKV,

Brace ribnikar 5,

21000 Novi Sad

Najboljem mladom pesniku će to priznanje biti uručeno u Sremskim Karlovcima, na osmom  Međunarodnom novosadskom književnom festivalu.

U okviru te manifestacije, koja se održava krajem avgusta i početkom septembra, biće priređeno i takmičenje pesnika – slemera, koji bi za tu priliku trebalo da u DKV pošalju najmanje osam pesama, ne dužih od četiri minuta u govornoj verziji.

Prema propozicijama, ukoliko su pesme na jednom od jezika nacionalnih zajednica, neophodno je da budu prevedene na srpski.

Komisija DKV-a će, za dvodnevno nadmetanje u slem poeziji, odabrati deset pesnika a ako bude veći broj kvalitetnih prijava, moći će da pozove još toliko takmičara.

Pravo da učestvuju imaju svi građani Srbije, „od devet do 99 godina“, a najbolji slem pesnik biće nagrađen.

na adresu

DKV,

Brace ribnikar 5

,21000 Novi Sad,

deset pesama, SA KRATKOM BIOGRAFIJOM, adresom, do 1.avgusta.

Slične vesti