Konkurs za BOSIFEST2012 – Treći beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

Filed under: film,region,vesti |

Otvoren konkurs za Treći beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST 2012

Konkurs za prijem radova za „BOSIFEST 2012“ biće otvoren od 5. marta do 15. aprila, a rezultati selekcije biće objavljeni 1. maja 2012. godine, najavljuju organizatori iz „Hendi Centra Koloseum“

Takmičarski i revijalni program trećeg po redu „BOSIFEST-a“održaće se od 21-23. maja 2012. godine u Domu Omladine Beograda. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski program, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa.Pored nagrada za najbolji film, režiju i scenario, kao i prethodne dve godine, biće dodeljena i nagrada publike.

Pod ovogodišnjim sloganom „Ne zovi me posebnim“, „BOSIFEST“ nastoji da ukaže na stvaralački rad i mogućnosti učesnika festivala, ali i da doprinese širenju poruke da osobe sa invaliditetom moraju imati ista prava i obaveze kao svi ostali članovi društva. Izuzetna posećenost i interesovanje najšire javnosti u zemlji i inostranstvu za programe „BOSIFEST-a“ dokaz su da je postojanje ove filmske manifestacije više nego opravdano.

Na konkurs se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom iz Srbije i inostranstva, koji sadrže srpski ili engleski titl. Filmovi ne mogu biti stariji od pet godina i moraju se dostaviti u DVD formatu. Uz dve kopije filma u prijavi je neophodno priložiti tekstualno objašnjenje filma, kao i kratku biografiju autora. Zainteresovani mogu slati radove na adresu „BOSIFEST-a“: Masarikova 5/XIII, kancelarija 1305, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za konkurs BOSIFEST2012“

Pored konkursa za filmski program otvoren je i konkurs za prateći program – radionice koje će se održavati tokom BOSIFEST-a 2012 u prostoru Doma Omladine Beograda.

Za više informacija posetite web sajt festivala: www.bosifest.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*