6.4 C
Belgrade
30/03/2023
Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Makedonija Srbija zemlja

KONKURS ZA BALKANSKE STIPENDIJE ZA NOVINARSKU IZUZETNOST OTVOREN DO 5. MARTA 2012

Balkanska istraživačka mreža (BIRN), u saradnji sa Robert Boš Fondacijom i ERSTE Fondacijom, raspisala je šesti po redu konkurs u okviru programa ,,Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost’’. Tema novog konkursa su zajednice, a novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije i Kosova mogu da se prijave do 5. marta 2012. godine.

Deset izabranih novinara dobiće stipendiju u iznosu od 2.000 evra, sredstva za putne i istraživačke troškove u iznosu do 2.000 evra i priliku da prisustvuju seminarima u Beču i Skoplju. Pored toga, najbolja tri članka po izboru žirija sastavljenog od medijskih profesionalaca dobiće nagradu od 4.000, 3.000 i 1.000 evra.

Od kandidata se očekuje da u okviru ovogodišnje teme istraže različite zajednice– političke, ekonomske, nacionalne, rodne, generacijske – i odnose između njih. Kandidati treba da pristupe temi ne samo u kontekstu svoje matične zemlje, već i najmanje još jedne zemlje u regionu i Evropskoj uniji, kao i da izaberu pojave koje su relevatne, važne i originalne.

Deset priča, nastalih kao rezultat programa, biće objavljene u relevantnim regionalnim i svetskim medijima.

Detaljne informacije o programu i formular za prijavu mogu se naći na:
http://fellowship.birn.eu.com/en/fellowship-programme/topic-2012-communities

Slične vesti