-3.5 C
Belgrade
08/02/2023
poezija proza Srbija

Конкурс за антологију „Не дирај моје огњиште“

ne diraj moje ognjisteПозивају се сви афирмисани и неафирмисани писци да пошаљу своје прозне и поетске (приче и песме) радове на тему: родољубља, патриотизма, обичаја, традиције, духовности.

Антологија „Не дирај моје огњиште“ првенствено треба да сачува од заборава многе обичаје из прошлости и  садашњости  Србије, приче и песме о њеној богатој историји ( бомбардовање 1999. године, сви ратови деведесетих, као и Први и Други светски рат, погром на Косову и Метохији),  части, са циљем истицања патриотизма, родољубља и правих породичних вредности.

Право учешћa имају сви грађани Србије, који живе у Србији и расејању.

Конкурс је отворен од 11.04.2016 до 11.05 2016.год.

–Радове послати у Wорд документу, на ћирилици, лекторисане, дужине до 3 стране, формата А5.

–Уз радове послати кратку биографију (до 10 редова)

–Радове слати на емаил:  knjiganadar@gmail.com

–Учешћем на  овом конкурсу аутори се одричу накнаде за ауторска права за радове у првом издању антологије  „Не дирај моје огњиште“.

Сва питања у вези конкурса можете поставити на: knjiganadar@gmail.com

Сви  пристигли радови ће бити прегледани и  они који задовољавају критеријуме биће обавештени.

–По потврди да су задовољили критеријуме, аутори  учествују као суиздавачи књиге уплатом од 1000 дин на рачун ИК СВЕН (који ће им бити прослеђен).

–За уплаћених 1000 динара  ауторима припадају по 2 примерка књиге и 10% попуста на штампање својих ауторских издања код ИК СВЕН!

По изласку из штампе антологије „Не дирај моје огњиште“ биће уприличена пригодна промоција, а сви учесници ће бити благовремено обавештени.

Slične vesti