17.3 C
Belgrade
23/03/2023
film region Srbija

Konkurs za 5. Mikro festival amaterskog filma

5 mikroMikro festival amaterskog filma poziva autore da se uključe u trku za Mikropolis nagradu. Svoje kratke eksperimentalne, animirane, dokumentarne ili igrane filmove, video radove ili druge vrste umetničkog video izražaja autori mogu prijaviti na konkurs za V MikroFAF do 7. septembra. Tema je slobodna, a svi uradi sam radovi su dobrodošli.
Mikro festivаl аmаterskog filmа u svojа četiri prethodnа izdаnjа okupio je oko dve stotine, uglаvnom mlаdih i neаfirmisаnih аutorа. Prve filmove budućih profesionаlnih stvаrаlаcа videlo je više hiljаdа posetilаcа uglavnom u javnom prostoru, što je i karakteristika festivala. Ovogodišnje, peto, izdanje festivala održaće se 26. i 27. septembra, a lokacija će biti naknadno objavljena.
Propozicije konkursa za V MikroFAF:
1. Rok za dostavljanje radova je 7. septembar 2014. godine.
2. Prihvatljivo trajanje kratkog filma je do 15 minuta.
3. Maksimalan broj radova koje možete prijaviti je tri filma po autoru.
4. Ne postoje ograničenja u odnosu na sadržaj i teme filmova, kao i zemlje porekla autora.
5. Filmovi koji nisu na srpskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od dva pomenuta jezika).
6. Podaci koje je obavezno dostaviti su: naziv filma, ime, prezime i opšti podaci o autoru, kontakt telefon i e-mail, kratak opis i trajanje filma. Ukoliko postoji, poželjno je dostaviti i link za preview filma (Vimeo, YouTube…).
7. Radove je potrebno prijaviti elektronskim putem, podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace, Yousendit, FileConvoy i sl.) i slanjem linka za preuzimanje, zajedno sa neophodnim podacima, na e-mail festivala (mikro.faf@gmail.com), nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim.
8. Ukoliko niste u mogućnosti da konkurišete online, radove možete poslati i na adresu: Marija Rodić, Trgovačka 20/9, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za MikroFAF“.
9. Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.
Za sve dodatne informacije pišite nam na mikro.faf@gmail.com, ili posetite našu fejsbuk stranicu  www.facebook.com/MikroArt

Slične vesti