16.8 C
Belgrade
25/03/2023
Bosna i Hercegovina konkursi za mlade autore kutak za mlade region

KONKURS ZA 4. ŠANTIĆEV FESTIVAL DJECE PJESNIKA

Aleksa SanticPovodom obilježavanja godišnjice smrti našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizuje četvrti Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati početkom februara 2017. godine. Na festivalu mogu učestvovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.

Pozivamo škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motivišu svoje učenike za prijavu te pozivamo učenike da se prijave i pošalju svoje radove na naš konkurs.

Nadamo se da će ovaj konkurs animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na konkurs treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim učesnicima na konkursu želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet.

Način prijave na konkurs:

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 31.12.2016. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna I Hercegovina

ili putem e-maila: prosvjetamo@gmail.com

Za sve informacije, obratite se na broj telefona- 063 246 760, Goran Kosanić, generalni sekretar SPKD Prosvjeta, Mostar. 

Slične vesti