6.5 C
Belgrade
28/03/2023
Bosna i Hercegovina konkursi za mlade autore kutak za mlade region

Konkurs za 3. Šantićev festival djece pjesnika

Aleksa SanticPovodom obilježavanja devedesete godišnjice smrti našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizuje treći Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati 1. i 2. februara 2016. godine. Na festivalu mogu učestvovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.

Pozivamo škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motivišu svoje učenike za prijavu te pozivamo učenike da se prijave i pošalju svoje radove na naš konkurs.

Nadamo se da će ovaj konkurs animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na konkurs treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim učesnicima na konkursu želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet.

Način prijave na konkurs:

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 31.12.2015. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna I Hercegovina

ili putem e-maila: prosvjetamo@gmail.com

Za sve informacije, obratite se na broj telefona- 063 246 760, Goran Kosanić, generalni sekretar SPKD Prosvjeta, Mostar.

Slične vesti

2 comments

Eldina 19/11/2015 at 18:17

zdravo ja sam eldina maksumic zelim da se prijavim na konkurs imam jednu saljivu pjesmu o skoli hvala.

KR 21/11/2015 at 23:04

Radovi se ne šalju putem ovog sajta, već na način naveden u konkursu.

Comments are closed.