6.4 C
Belgrade
30/03/2023
film Srbija

Konkurs za 12. KEF – Švorc

Početak:
10 Oct 2011
Kraj konkursa:
25 Nov 2011

Sajam kratke elektronske forme (KEF) posvećen je u 12. izdanju temi “Švorc”, odnosno ženskoj strani krize i besparice.

Prema navodima organizatora, KEF je ove godine “švorc” – nema nijedan jedini grant. Pozajmljen je, možda upravo iz takvog razloga, kao koncept i platformu, Rekonstrukciji Ženskom fondu, koji će uz pomoć učesnika i učesnica KEF-a istraživati žensku stranu krize i besparice (što ne znači da kao autori ne mogu da učestvuju i muškarci).

Zainteresovani za učešće trebalo bi da predstave u 30 sekundi kako se u nastaloj i produženoj krizi snalaze žene, na koje redovno pada i najveći teret restrikcija i nemaštine (pa i organizacija i produkcija KEF-a u ovakvim okolnostima).

Svi radovi koji budu odgovorili osnovnim zahtevima konkursa (veza sa zadatom temom, trajanje do 30 sekundi, elektronska forma), postavljeni na internet i prijavljeni organizatorima do 25. novembra, biće prikazani na izložbama i festivalima ženskog stvaralaštva u zemlji i regionu.

Detaljnija uputstva u vezi sa formatima i slanjem radova moguće je dobiti i-mejlom, preko adrese kef@b92.net ili na forumu sajta www.kef.rs

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane.

Učesnici i učesnice moraju sami postaviti radove na internet.

Specijalni žiri će najboljim radovima dodeliti tri nagrade – kupovinu tehničke opreme u vrednosti od 30.000, 20.000 i 10.000 dinara.

Žiri čine: filmska rediteljka Čarna Radoičić, koordinator KEF-a Nebojša Milikić (KC Rex) i pejzažni arhitekta i umetnik Aleksandar Bobić.

Sajt Rekonstrukcije Ženskog fonda je www.rwfund.org

(SEEcult.org)

Slične vesti

1 comment

biljana 04/11/2011 at 15:11

Direktor sam NVO Žene u umjetnosti“, Prijedor, RS/BiH, registrovane početkom ove godine. Organizujem isključivo žene, akademske umjetnice iz svih oblasti kulturnog izražavanja. Bez podrške javnog sektora ide nam teže, upravo zbog stava rodne prirode. U fazi smo fizičkog smještanja u privatni poslovni prostor (donacija na određeno vrijeme) i paralelno pripremamo lutkarsku predstavu „Koza i 7 jarića“, savremene adaptacije. Članice aktivno traže donatore po raznom osnovu ( potrošni materijal za izradu lutaka, komunalne usluge i sl.). Na ovo smo prisiljeni samo dok same ne budemo mogle iz svojih aktivnosti ostvariti više.
Biljana Anđelić, direktor, Prijedor, Vuka Karadžića 31,RS/BiH. 0387 65 534 290

Comments are closed.