19.3 C
Belgrade
20/05/2024
poezija Srbija

KONKURS UK „RASKOVNIK“

Umetnički klub „RASKOVNIK“ RASPISUJE V MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI KONKURS „DESPOTOVA ZAKLETVA“ za najlepšu pesmu na temu – „HILANDAR – SILAN BOŽJI DAR“ u okviru obeležavanja 9 godina postojanja.

Uslovi konkursa:

  1. Pravo učešća imaju autori svih meridijana sveta, stariji od 18 godina;
  2. Svaki autor može poslati po jednu pesmu na zadatu temu, ne dužu od 28 redova.

Pesme slati u Wordu (Times New Roman, font slova 12, prored 1,5 latinicom ili ćirilicom sa karakteristićnim slovima: đ, ž, ć,č, š );

  1. Pesme dostaviti na srpskom jeziku ili na jezicima drugih naroda sa obaveznim prevodom na srpski jezik.
  2. Pesme potpisane šifrom se šalju isključivo e-mailom u dva odvojena word fajla: u prvom je pesma potpisana šifrom, a u drugom je razrešenje šifre (ime i prezime autora, adresa, mesto, br.telefona i e-mail);
  3. Za učešće na konkursu obavezna je kotizacija u iznosu od 500 RSD po autoru koja se uplaćuje na žiro račun kluba: 330 – 7000914 – 78, Banka Credit Agricole iz Srbije, odnosno 5 eura za autore iz inostranstva (u prilogu dostavljamo instrukcije za uplatu iz inostranstva);
  4. Pesme poslati na E-mail adresu: artclubraskovnik@gmail.com sa obaveznom naznakom „ZA KONKURS“
  5. Uz radove dostaviti dokaz o uplati kotizacije;
  6. Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju;
  7. Obaveza je svih autora da šalju do sada neobjavljene pesme.

Konkurs je otvoren od 1.11. do 31. 12. 2018.

Dodeljuje se jedna nagrada za najbolju pesmu na temu „HILANDAR – SILAN BOŽJI DAR“, a autoru će biti uručena VELIKA ZLATNA POVELJA kojom će biti proglašen „VITEZOM OD RASKOVNIKA PRVOGA REDA PLEMENITE VEŠTINE POEZIJE“ i biće odlikovan MEDALJOM sa likom DESPOTA ĐURĐA BRANKOVIĆ-a, a za prvih 10 pesama iz najužeg izbora autorima će se dodeliti POVELJA.

Dodeljuje se po četvrti put i Memorijalna nagrada „MIOMIRKA NEŠIĆ“ jednom autoru, kome će biti dodeljena POVELJA i komplet njenih knjiga.

Dodeljuje se po prvi put i Memorijalna nagrada „NATALIJA KARIĆ-SLIJEPČEVIĆ“ jednom autoru, kome će biti dodeljena POVELJA i jedna njena slika (reprodukcija).

Svi autori dobiće ZAHVALNICU za učešće na konkursu i po jedan primerak zbornika koji će biti uručen na završnoj manifestaciji u umetnički utvrdjenom Gradu Smederevu, u prvoj polovini 2019. godine. Zbornici će se slati i poštom onim autorima koji ne budu u mogućnosti da ga lično preuzmu, s tim da poštarinu plaća autor.

 

Stručni žiri će raditi u sledećem sastavu: 

 

– Oliver Janković, profesor slavistike i književnik iz Beograda, član UKS-a

– Aleksandar Srnić, jerej iz Aleksinaca

– Ljiljana Gligorijević, profesor i književnik  iz Vlasotinca.

VAŽNA NAPOMENA: Sve pesme koje nisu u okviru zadate teme i ne zadovolje kvalitetom neće ući u zbornik, a autorima će biti vraćena kotizacija!

Za sva pitanja i sugestije dostupan je e-mail kluba: artclubraskovnik@gmail.com i kontakt telefoni: +381 69/24 52 112 i +381 64/ 55 818 33

S poštovanjem, srdačno, predsednik umetničkog kluba „RASKOVNIK“

Miroslav Mišel Boltres

Instruction for customer transfers

Instrukcije za naplatu iz inostranstva

EUR

EUR correspodent is:

AGRIFRPP – Credit Agricole Paris

Acc. With Institution: 57A:

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficiary: 59:

IBANRS35330007230000120444

UMETNIČKI KLUB RASKOVNIK, SMEDEREVO

NAPOMENA: Za slanje kotizacije iz inostranstva postoji i mogućnost da se šalje putem WESTERN UNION-a! Kotizacija se može proslediti na:

Miroslav Boltres

Srbina 19/2

11300 Smederevo, Srbija

Slične vesti