7.4 C
Belgrade
01/02/2023
kutak za mlade Srbija

Konkurs – Turkultura

Opština Stari grad i Kancelarija za mlade, u saradnji sa Ustanovom kulture „Parobrod”, otvorili su javni konkurs pod nazivom „Turkultura” za izbor 25 mladih sa Starog grada za studijsko putovanje u evropske prestonice kulture za 2011. godinu – u gradove Turk u Finskoj i Talin u Estoniji, od 18. do 25. juna ove godine.
Konkurs je otvoren do 29. aprila, a spisak odabranih biće saopšten 9. maja, na Dan Evrope. Zainteresovani mogu da preuzmu konkursnu dokumentaciju sa veb-sajtova www.starigrad.org.rswww.kzmstarigrad.org.rswww.ukparobrod.rs. „Turkultura” predstavlja svojevrstan nastavak prošlogodišnjeg projekta „Kul.tura@Esen”, kada je 30 mladih sa Starog grada posetilo prestonicu kulture 2010 – grad Esen u rurskoj oblasti u Nemačkoj.
Projekat je iskustveno-obrazovnog karaktera i cilj je da mladi koji budu odabrani za posetu na licu mesta vide i da se upoznaju sa organizacijom tako značajne manifestacije i sagledaju kulturne sadržaje koji su u ponudi evropskih prestonica kulture. Takođe, jedan od ciljeva je i prezentacija evropskih vrednosti i kulture Beograda. Poznato je da je naš grad jedan od najozbiljnijih kandidata za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.
Predaja dokumentacije je moguća isključivo ličnim putem ili posredstvom kurira u prostorijama Kancelarije za mlade opštine Stari grad, Ulica Makedonska broj 42, IV sprat, soba 75, svakog radnog dana od 10 do 15 sati, ili u prostorijama Ustanove kulture „Parobrod”, Ulica Kapetan Mišina broj 6a, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.
Takođe, zainteresovani se mogu raspitati o Konkursu putem e – mailova: kzmstarigrad@gmail.cominfo@ukparobrod.rs ili na telefone KZM Stari grad:             011 3300 657       i UK „Parobrod“:              011 2639 639      .
Za odabrane kandidate su obezbeđeni: prevoz, smeštaj, lokalni transport kao i ulaznice za muzeje i  ostale programe.
Dokumenta za preuzimanje:

Slične vesti