21.5 C
Belgrade
09/06/2023
konkursi za mlade autore kutak za mlade poezija proza region Srbija

Konkurs „Magda Simin“

magdaKoje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci
poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme, do 3 kratke priče. NEMOJTE SLATI VIŠE OD 3 PESME, OD 3 KRATKE PRIČE, BOLJE SE POTRUDITE DA UDESITE, NAPIŠETE I POŠALJETE NAJBOLJE, NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radove svakoi šalju na svom jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji ko pripada, i uz poslani rad/radove napisati kratku biografiju.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. OKTOBRA  2014. godine.

Koja je email adresa za slanje radova?

stojan.simic.krpica@gmail.com

Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče „MAGDA SIMIN “ će se održati u POCETKOM   NOVEMBRA 2014. godine,u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika.

Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od najvecih romskih pesnika, književnika u Vojvodini i Srbiji, „MAGDA SIMIN “  , rodena 27. februara 1922. godine u Senti, a  koji je ziveo u Novom Sadu,
raspisuje se Konkurs SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih  „MAGDA SIMIN “ ,prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila (postumno iz zahvalnosti) mr Nere Legac kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.

Slične vesti