6.5 C
Belgrade
28/03/2023
poezija proza region Srbija

Konkurs šestog međ. festivala poezije i kratke priče dece i mladih „JANOŠ SIVERI“

  • Ko može konkurisati?janos siveri

Konkurisati mogu i učesnici i učesnice koji su već dobijali nagrade naših festivala, ili nekih drugih konkursa, naravno i oni koji nisu nikad dobili neku nagradu. Jedna osoba može konkurisati i u kategoriji poezije i kratke priče, ako ih piše.

 

  • Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme, do 3 kratke priče. NEMOJTE SLATI VIŠE OD 3 PESME, OD 3 KRATKE PRIČE, BOLJE SE POTRUDITE DA UDESITE, NAPIŠETE I POŠALJETE NAJBOLJE, NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radove učesnici šalju na svom jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnik pripada, i uz poslani rad/radove napisati kratku biografiju.

 

  • Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. MARTA 2016. godine.

 

  • E-mail adresa za slanje radova.

sskkonkursifestivala@gmail.com

 

  • Koje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjopkolci kratke priče, kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratke priče.

 

  • Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada Sedmog međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih „JANOŠ SIVERI“će se održati u prvoj sedmici aprila 2016. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika.

Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od najvećih mađarskih pesnika u Vojvodini, Srbiji i u bivšoj Jugoslaviji, Janoša Siverija (rođenog u Muznji 1954. godine, koji je živeo u Novom Sadu i Temerinu), raspisuje se Konkurs ŠESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih „JANOŠ SIVERI“ prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila (postumno iz zahvalnosti )mr Nere Legac kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći odranije.

Nemanja Arsović i Katarina Krsmanović vode festivale od decembra 2015 god. Oni takođe rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se Sedmi medj.festival medj.festivala poezije i kratke price dece i mladih „JANOŠ SIVERI“.

 

Slične vesti