25.1 C
Belgrade
08/06/2023
satira Srbija

Konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2013“

SP-ZIKISON-logo-v1Organizacioni odbor Satirične pozornice „Žikišon“ Književno-umetničke asocijacije „Artija“ raspisuje konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2013“.

Tema konkursa je „Kultura i umetnost“ i sastoji se iz 3 kategorije: aforizmi, satirično-humoristična pesma i satirično-humoristična priča. Na konkurs slati do 15 aforizama (ne manje od 10); jednu pesmu (do jedne kucane strane); i, jednu priču (do dve kucane strane), pod šifrom i sa kraćom biografijom u posebnoj koverti, na adresu:

Kulturni centar Paraćin
(za KUA Artija – konkurs Žikišon 2013)
ul. Branka Krsmanovića 45
35250 Paraćin
Republika Srbija

ili na elektronsku adresu: zikison@gmail.com, pod sledećim uslovima:

Radove potpisane šifrom slati u Word dokumentu (doc ili docx formatu), sa standardnim fontovima koji podržavaju „naša“ slova, veličine 12 i sa proredom vrednosti 1.0, u jednoj poruci pod naslovom „Za konkurs Žikišon 2013“, dok u poruci čiji je naslov izabrana šifra autora poslati podatke o autoru uz kratku biografiju na elektronsku adresu: artija.kua@gmail.com. Obe poruke, i sa radovima i sa razrešenjem šifre, moraju biti poslate sa iste adrese.

U kategoriji aforizama nagrađuje se serija aforizama, a u sve tri kategorije biće nagrađen po jedan najbolji rad, dok će još po dva rada iz svake kategorije dobiti diplomu. Radovi koji nisu poslati pod navedenim uslovima konkursa neće se uzimati u obzir.

Specijalna nagrada konkursa „Zoran Matić Mazos“ biće dodeljena onom ko najduhovitije i najpreciznije jednim aforizmom opiše karikaturu autora Gorana Ćeličanina, karikaturiste i ilustratora iz Varvarina. Nagrada se sastoji od diplome i karikature koja je tema ove nagrade i koja će biti izložbeno opremljena od strane njenog autora.

celicanin_zikison-2013-620x444
Karikatura autora Gorana Ćeličanina, tema konkursa „Živojin Pavlović Žikišon 2013″

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2013. godine, a rezultati će biti objavljeni sredinom meseca. Satirična pozornica „Žikišon 2013“ biće održana do kraja godine u Kulturnom centru Paraćin, kada će biti dodeljena priznanja sa metalnim logom SPŽ (Satirična pozornica „Žikišon“) na drvenom postolju, kao i nagrade (knjige, umetnička dela i dr.) i diplome, i biti prezentovani najbolji radovi.

Radovi prispeli poštom se ne vraćaju, a izabrani će biti publikovani na blogu „Žikišon“ (blog.zikison.net). Organizator konkursa zadržava pravo objavljivanja knjige sa prispelim radovima.

Za dodatne informacije obratiti se na elektronsku adresu: artija.kua@gmail.com.

Više o životu i radu Žikišona i Mazosa na veb sajtu zikison.net.

Vladica Milenković,
zastupnik KUA „Artija“
i Satirične pozornice „Žikišon“

Slične vesti