10 C
Belgrade
06/12/2022
aforizmi Bosna i Hercegovina konkursi za objavljena dela region satira stalni konkursi

KONKURS – SATIRA JE ALTERNATIVA BEZUMLJU

Svim satiričarima Bosne i Hercegovine, ex-YU republikama, cijeloj dijaspori i onima koji se ne osjećaju krivim za sadašnje bezumlje koje nas okružuje.

Pravo učešća imaju svi afirmisani i neafirmisani autori satirične riječi. Svakom kome uspije da to uobliči u tradicionalnu, savremenu, modernu, ili demode formu u obliku aforizma (epigrama, epitafa), satirične pjesme i priče, a zatim pošalje na E-mail: sabihadzi@gmail.com (može se obavjestiti i na tel. 00387 63 111 062 i/ili 00387 62 291 743), kandidovao se za narodnog poslanika/zastupnika Satire.

Šaljite, 10 aforizma, 1 pesmu i 1 priču (do jedne kucane strane). Svaki rad kucati u posebnom dokumentu. Sve radove poslati pod punim imenom i prezimenom, dostaviti svoju kraću biografiju i fotografiju.

Konkurs je otvoren Non-Stop!

No, to nije sve…Još dvije kategorije unutar Konkursa postoje!

Najbolja knjiga objavljena na prostoru ex-YU, etc…za 2010.g.

1. Knjige koje konkurišu dostaviti poštom na adresu Sabahudin Hadžialić, Grbavička 32, 71000 Sarajevo do 1.11.2010.g. Ako knjige dodju i iza toga datuma, nije problem, jer je konkurs otvoren Non-Stop ali nećete igrati za 2010.g. već za sljedeću..i sljedeću…Ako, pak, niste u mogućnosti iz jasnih, finansijskih razloga, dostaviti poštom, dovoljno će biti E-mailom poslati pdf. pripremu preloma vaše knjige već objavljene.

2. Najbolji tekst napisan o satiri na prostoru ex-YU, etc…za 2010.g.

Tekstove dostaviti E-mailom na adresu sabihadzi@gmail.com

Nagrade: Tapšanje po ramenu! Šalu na stranu, nastavite čitati!

Rezultati konkursa svake godine u isto vreme 21. Novembra, tri nagrade u svakoj kategoriji, u vidu web prezentacije u E- magazine MaxMinus-u i WWW sajtu, uoči, 21. novembra, dana rođenja nove i jadne, pardon, jedine Bosne i Hercegovine (sa svim njenim blentitetima, pardon, entitetima Federacijom Bosne i Hercegovine i Republikom Srpskom) , majstora humora, satire i karikature. Svi nagrađeni radovi i oni koji zadovoljavaju kriterijume biće prezentovani na sajtu http://maxminus.weebly.com , ali i u posebnom izdanju MaxMinus E-magazina pod nazivom I SATIRIČNA POZORNICA MaxMinus .

Nagrade za Najbolju knjigu i Najbolji tekst su sljedeće:

Za Najbolju knjigu:

Kompletna priprema, prelom i obrada nove knjige za štampu autora od strane MaxMinus magazina.

Godinu dana prikazivanja bannera autora sa linkom ka njegovoj ili njenoj stranici koju izradjuje MaxMinus.

Književna trilogija 2010.g. (Knjiga pjesama NEOTKANI SIZIF; Knjiga priča ZEMLJA BEZ SVIJESTI i Knjiga aforizama NEDOVRŠENE DUŠE) objavljena od strane Izdavačke kuće DHIRA , Kusnacht, Švajcarska, autora Sabahudina Hadžialića koja je uspješno promovirana širom Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Travnik, Bugojno, Donji Vakuf, Goražde…) i, za sada, Srbija (Beograd i Novi Sad). Diploma u pdf. formatu.

Tri najbolja rada u kategoriji aforizma, pesme, i priče dobijaju nagradu u vidu diploma, elektronskog izdanja knjige u okviru Biblioteke MaxMinus, naravno, ukoliko nam prvonagrađeni dostave rukopise.

Kao i po jedan set gore navedene Književne trilogije.

Žiri I SATIRIČNE POZORNICE ŽIKIŠON 2010 čine:

Aleksandar Čotrić iz Srbije, predsjedavajući za 2010.g. i članovi: Jasmin Mrkalj iz Slovenije, Suno Kovačević, Ekrem Macić i Sabahudin Hadžialić iz Bosne i Hercegovine, Boban Miletić Bapsi iz Srbije i Petar Pismestrović iz Austrije.

Slične vesti