35.8 C
Belgrade
15/07/2024
poezija Srbija

Konkurs Poezina za nastup na Festivalu poezije Piñero

Festival poezije Piñero planiramo za 17. jun (nedelja) od 20h, u klubu Petak u Beogradu u Lominoj 14. Pozivamo pesnike i pesnikinje da se prijave na konkurs Poezina za nastup na Festivalu.

Način slanja prijava je sledeći:

– pesnici i pesnikinje šalju svoje prijave u Word dokumentu na mejl kontakt@poezin.net,

– prijava mora da sadrži: kratku biografiju, kontakt telefon, fotografiju i tri pesme (nepotpune prijave neće biti prihvaćene),

– pesma tokom izvođenja (čitanja) ne sme da bude duža od 3-4 minuta na sceni,

– kantautori (muzičari) šalju pored biografije, kontakt telefona, fotografije, takođe i link ka video zapisu, na kome se može pogledati njihov muzički nastup,

– konkurs se zatvara dva dana pre Festivala,

– rezultati konkursa objavljuju se dva dana pre Festivala, na FB strani i grupi Poezina,

– učesnici programa se detaljno obaveštavaju o programu Festivala mejlom.

Pobednik Festivala će dobiti novčanu nagradu i mogućnost da otputuje u Mađarsku u Budimpeštu na evropski slem šampionat gde će mu sve biti plaćeno od strane mađarske organizacije koja se bavi slemom.

 

Miguel Piñero

Festival je dobio naziv po pesniku koji je obeležio pesničku scenu sedamdesetih godina dvadesetog veka u Njujorku.

Miguel Piñero jedna je od vodećih ikona njujorške umetničke scene sedemdesetih i osnivač uticajnog poetskog kluba, Nuyorican Poets Cafe.

Bio je pesnik, glumac i pisac čija su se izražajna, često oštra dela, obraćala direktno nižim klasama i manjinama. Njegova poezija smatra se prethodnicom repa i hip-hopa.

Odrastao je u porodici gde je nasilje bilo uobičajeno. Utehu pronalazi na ulici. Svoj boravak u zatvoru Sing-Sing, pretočio je u dramu „Short Eyes“, za koju je 1974. dobio sedam nagrada.

Slične vesti