17.1 C
Belgrade
08/06/2023
konkursi za mlade autore kutak za mlade Srbija

Konkurs „Pesma dečijeg osmeha“.

deca se igrajuDOO „Dekameron“ Novi Sad, u okviru svojih radnih aktivnosti na oživljavanju svih vidova kulturno – umetničkih programa, kako za odrasle tako i za decu, raspisuje Konkurs „Pesma dečijeg osmeha“.

Konkurs je uvod za realizaciju festivala savremene dečije poezije, koji će se održati u maju mesecu naredne godine na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Novom Sadu.
Uslovi konkursa:
1. Učesnici konkursa su svi autori stariji od 18 godina.
2. Svaki autor može poslati do tri svoja rada, ne duža od 16 redova. Razlog zahteva kraćih formi je prilagodjavanje uzrastu za koje je namenjena ova akcija.
3. Za učešće na konkursu obavezna je kotizacija u iznosu od 500,00 dinara po autoru, koja se uplaćuje na žiro račun: 160-417145-38 Banka Intesa..
4. Pesme poslati na adresu: DOO Dekameron, Kraljevića Marka br.1, 21000 Novi Sad, ili na mail.adresu: . konkurspesmadecijegosmeha@gmail.com
5. Radove potpisati punim imenom i prezimenom, sa adresom stanovanja i kontakt podacima.
6. Uz radove dostaviti dokaz o uplati kotizacije.
7. Svi autori koji budu uvršteni u Zbirku, dužni su da uplate na gornji žiro račun još 500,00 dinara, kao i da shodno blagovremeno dostavljenom programu promotivnih aktivnosti, dostave potvrdu svog prisustva na istim, iz razloga ravnopravnog predstavljanja deci. Obaveštenje će biti dostavljeno svim odabranim autorima putem maila.
8. Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju.
9. Molimo sve autore da šalju do sada ne objavljivane pesme.
Od svih radova, prispelih do 01.11.2014. godine biće odabrani radovi koji će biti zastupljeni u Zbirci dečije poezije „PESMA DEČIJEG OSMEHA“, koja će biti oslikana odabranim crtežima dece školskog uzrasta, do IV razreda. Odabir crteža prepušten je učiteljima koji će iste dostaviti takodje do 15.11.2014. godine. Jedan od crteža, biće odabran za dizajn korica ove zbirke.

Po okončanju štampanja Zbirke, biće organizovana promotivna akcija u školama uz učešće autora zastupljenih u Zbirci. Promotivni period traje do kraja (04.2015.g.) aprila 2015.godine, da bi 05.2015.godine bila realizovana završna manifestacija, tj. Finalno veče Festivala dečije poezije „PESMA DEČIJEG OSMEHA“, uz učešće odabranih autora i dece čiji su crteži odabrani kao ilustracija ove Zbirke, i uz goste iznenadjenja.

Promocija koja je predvidjena u višemesečnom trajanju, biće i medijski propraćena, u cilju što kvalitetnijeg promovisanja ovog Festivala i Zbirke.
Na autorima je odluka o prisustvu promocijama, za eventualno odsustvo organizator ne snosi odgovornost kod izbora, tj. glasanja dece. Naglašavamo, na ovom konkursu nema žirija, jer u ovom slučaju glavni i jedini žiri su deca. Dakle, koliko ste spremni i voljni da svoj rad i sebe kao autora predstavite, takva će biti i reakcija dece slušalaca, tj. čitalaca.
Ovaj konkurs je takmičarskog karaktera, a rezultat istog biće objavljen na finalnoj večeri. Izbor najboljih pesama prepušten je deci, koja će tokom promotivnog perioda glasati i svoje glasove dati svojim učiteljima, a koji će iste proslediti nama. Na osnovu pristiglih glasova, odabraće se autori koji će biti učesnici na finalnoj večeri. Tri autora sa najvećim brojem glasova biće nagradjeni prigodnim poklonima i diplomama.
Svim autorima koji na osnovu ispunjenja uslova konkursa, budu zastupljeni u Zbirci pripada po jedan primerak knjige, koji će biti uručen na završnoj manifestaciji Festivala. Knjige će eventualno biti slate i poštom onim autorima koji ne budu u mogućnosti da je lično preuzmu. Poštarinu u ovom slučaju plaća autor.Punu podršku ovom festivalu daju grad Novi Sad i Pokrajinska vlada Vojvodine.
Za sve eventualne sugestije i pitanja dostupan je mail: konkurspesmadecijegosmeha@gmail.com

 

Slične vesti