17.8 C
Belgrade
31/03/2023
književnost proza region Srbija

Konkurs „Najbolji neobjavljen roman 2015“ – Arte

arteIzdavačka kuća „Arte“ iz Beograda

raspisuje DRUGI KNJIŽEVNI KONKURS za nagradu „Najbolji neobjavljen roman 2015“

Pravo učešća na drugom književnom konkursu imaju književni stvaraoci preko 18 godina starosti, iz Srbije i inostranstva.

Konkurs je otvoren od 06. marta do 06. juna 2015. godine.

USLOVI KONKURSA:

 

  1. Jedan autor može konkurisati samo sa jednim rukopisom romana, na srpskom jeziku, kao i na jezicima zemalja regiona (hrvatskom i bošnjačkom), koji do sada nije objavljen, na srpskom ili bilo kom drugom jeziku. (*** Rukopis koji je delimično objavljivan u elektronskim (na fejbuku, blogu…) ili štampanim medijima ne smatra se objavljenim delom.)
  1. Rukopis, potpisan imenom i prezimenom, slati isključivo elektronskim putem, na adresu: arte.konkurs@gmail.com, u jednom word dokumentu, u fontu: Times New Roman (veličina fonta: 12), Latin ili Cyrillic

 

  1. Rukopis mora biti lektorisan

 

  1. Rukopis mora biti kucan sa dijakritičkim znacima ukoliko se šalje na latinici

 

  1. Rukopis nema ograničenja u broju karaktera/strana.

 

  1. Uz rukopis romana, u posebnom dokumentu poslati: fotografiju, kratku biografiju (do šest rečenica) i kontakt podatke (ime i prezime, adresa i mesto stanovanja, imejl-adresa, telefon).

 

  1. Poslednji dan za dostavljanje rukopisa je 06. jun 2015. do ponoći.

 

  1. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

 

 Dostavljeni rukopisi koji ne ispunjavaju sve uslove konkursa neće biti razmatrani, niti ući u konkurenciju za nagradu.

 

Žiri, u sastavu: Gordana Vlajić, Predrag Jakšić, Mikica Ilić, Irena Miletić i Miodrag Jakšić doneće odluku do sredine septembra 2015. godine, kojom će nagraditi nekoliko rukopisa koji će biti objavljeni u izdanju Izdavačke kuče „Arte“ do Beogradskog sajma knjiga (oktobar 2015) i preporučiće još najviše deset prispelih rukopisa za objavljivanje u izdanju Izdavačke kuće „Arte“.

Rezultati konkursa biće objavljeni na internet prezentaciji www.konkursiregiona.net i dostavljeni na elektronske adrese svih učesnika konkursa.

 

Na prošlogodišnjem raspisanom prvom književnom konkursu za nagradu „Najbolji neobjavljen roman 2014“, na kome je učestvovalo više od 190 autora iz zemlje i inostranstva, jednoglasnom odlukom žirija za najbolji roman 2014. proglašen je kriptoroman „Povest o apokrifu“ autora Mikice Ilića iz Sremske Mitrovice, koji je u izdanju IK „Arte“ objavljen i predstavljen na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga i koji je doživeo veliki uspeh na promocijama u Rijeci, Zagrebu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Beogradu.

 

Izdavačka kuća „Arte“

Beograd

 

 

 

Slične vesti

2 comments

Milos 02/04/2015 at 18:16

Poštovani,

Hteo bih da učestvujem na konkursu za “najbolji neobjavljen roman 2015.“ Pod tačkom dva stoji: “Rukopis, potpisan imenom i prezimenom, slati isključivo elektronskim putem,“
Da li biste bili ljubazni da pojasnite koja vrsta elektronskog potpisa je prihvatljiva. Da li skenirani ručni potpis ili neki drugi?

Pozdrav

Milos 04/04/2015 at 10:51

“Rukopis, potpisan imenom i prezimenom, slati isključivo elektronskim putem, na adresu: arte.konkurs@gmail.com, u jednom word dokumentu, u fontu: Times New Roman (veličina fonta: 12), Latin ili Cyrillic“

Dakle, kaze “rukopis“ (to je pisano rukom) pa onda da ga treba poslati u word dokumentu sa odredjenom vrstom fonta i velicinom. Ne bih smeo da se zakunem da mi je jasno. Inace ja sam ga i napisao u wordu sve kao sto trazite i potpisao obicnim stampanim slovima kojim je napisan i roman. Mozda trazite da ga napisem rucno pisanim slovima pa da ga onda skeniram i kao takvog posaljem elektronskim putem, ali kako pisana slova da budu u Times New Roman sa velicinom 12?

Comments are closed.