Konkurs „Najbolji neobjavljen roman 2015“ – Arte

Filed under: književnost,proza,region,Srbija |

arteIzdavačka kuća „Arte“ iz Beograda

raspisuje DRUGI KNJIŽEVNI KONKURS za nagradu „Najbolji neobjavljen roman 2015“

Pravo učešća na drugom književnom konkursu imaju književni stvaraoci preko 18 godina starosti, iz Srbije i inostranstva.

Konkurs je otvoren od 06. marta do 06. juna 2015. godine.

USLOVI KONKURSA:

 

  1. Jedan autor može konkurisati samo sa jednim rukopisom romana, na srpskom jeziku, kao i na jezicima zemalja regiona (hrvatskom i bošnjačkom), koji do sada nije objavljen, na srpskom ili bilo kom drugom jeziku. (*** Rukopis koji je delimično objavljivan u elektronskim (na fejbuku, blogu…) ili štampanim medijima ne smatra se objavljenim delom.)
  1. Rukopis, potpisan imenom i prezimenom, slati isključivo elektronskim putem, na adresu: arte.konkurs@gmail.com, u jednom word dokumentu, u fontu: Times New Roman (veličina fonta: 12), Latin ili Cyrillic

 

  1. Rukopis mora biti lektorisan

 

  1. Rukopis mora biti kucan sa dijakritičkim znacima ukoliko se šalje na latinici

 

  1. Rukopis nema ograničenja u broju karaktera/strana.

 

  1. Uz rukopis romana, u posebnom dokumentu poslati: fotografiju, kratku biografiju (do šest rečenica) i kontakt podatke (ime i prezime, adresa i mesto stanovanja, imejl-adresa, telefon).

 

  1. Poslednji dan za dostavljanje rukopisa je 06. jun 2015. do ponoći.

 

  1. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

 

 Dostavljeni rukopisi koji ne ispunjavaju sve uslove konkursa neće biti razmatrani, niti ući u konkurenciju za nagradu.

 

Žiri, u sastavu: Gordana Vlajić, Predrag Jakšić, Mikica Ilić, Irena Miletić i Miodrag Jakšić doneće odluku do sredine septembra 2015. godine, kojom će nagraditi nekoliko rukopisa koji će biti objavljeni u izdanju Izdavačke kuče „Arte“ do Beogradskog sajma knjiga (oktobar 2015) i preporučiće još najviše deset prispelih rukopisa za objavljivanje u izdanju Izdavačke kuće „Arte“.

Rezultati konkursa biće objavljeni na internet prezentaciji www.konkursiregiona.net i dostavljeni na elektronske adrese svih učesnika konkursa.

 

Na prošlogodišnjem raspisanom prvom književnom konkursu za nagradu „Najbolji neobjavljen roman 2014“, na kome je učestvovalo više od 190 autora iz zemlje i inostranstva, jednoglasnom odlukom žirija za najbolji roman 2014. proglašen je kriptoroman „Povest o apokrifu“ autora Mikice Ilića iz Sremske Mitrovice, koji je u izdanju IK „Arte“ objavljen i predstavljen na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga i koji je doživeo veliki uspeh na promocijama u Rijeci, Zagrebu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Beogradu.

 

Izdavačka kuća „Arte“

Beograd

 

 

 

2 Responses to Konkurs „Najbolji neobjavljen roman 2015“ – Arte

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*