27.6 C
Belgrade
24/06/2024
poezija proza region Srbija

Konkurs na temu: kultura sećanja, genocid i ratni zločini

Časopis Književne vertikale raspisuje

konkurs na temu:

kultura sećanja, genocid i ratni zločini

Uredništvo Književnih vertikala poziva književne stvaraoce, prozaiste i pesnike iz regiona i rasejanja koji imaju šta novo, drugačije, inventivnije i kvalitetnije da ponude čitaocima, da pošalju svoje neobjavljivane radove, pesme i priče posvećene kulturi sećanja i sećanju na žrtve holokausta, genocida, ratnih zločina i zločina počinjenih u vreme rata.

Radovi mogu biti na azbučnom ili abecednom pismu, važno je da su u svakom slučaju na svima razumljivom narečju ili dijalektu zajedničkog južnoslovenskog jezika, bez obzira u kojoj zemlji žive ili čije državljanstvo imaju, kom se bogu mole ili kakva im je boja kože.

Spremni smo bez ikakvih rezervi da sve radove koji ne izražavaju mržnju sa radošću uvrstimo u konkurenciju te da najbolja književna ostvarenja po mišljenju žirija i objavimo u časopisu i štampanim i elektronskim zbirkama.

Rok za slanje radova je 31. oktobar 2018. godine.

Radovi se šalju na adresu: knjizevne.vertikale@gmail.com .

Nakon selekcije i izabora koji budu obavili tročlani žiriji, na pismu na kojem je sam autor dostavio svoj rad sa pretpostavkom da on želi da njegov rad bude objavljen upravo tim pismom.

Vrsta i veličina slova su nebitni, ipak u latiničnom pismu preporučujemo korišćenja slova sa kvačicama (č,ć,ž,š,đ) a obavezno je praviti razmak nakon zareza i tačke odnosno točke, i to ne više od jednog karaktera.

Broj proznih ili poetskih radova nije ograničen, ali molimo da svi bude u jednom elektronskom dokumentu i svakako slat kao prilog (attachment).

Preporučena veličina pojedinačnih priča, je do okvirnih 12.000 karaktera sa razmakom, mada nije imperativ. Ukoliko su rađene lektura i korektura, autori bi trebali da navedu ime lektora i/ili korektora a ako je u pitanju prevod sa stranog jezika, i ime prevodioca.

Uz radove obavezno je u istom dokumentu dostavi i kraću bio-bibliografiju.

Žiriji (za prozu i poeziju) će selektovati radove do 31. decembra 2018. godine.

Uredništvo časopisa će po tri najbolja rada objaviti u 17. broju Književnih vertikala a 27. januara, na Međunarodni dan sećanja na žrtve hodlokausta, na svečanoj promociji biće predstavljena elektronska izdanja zbirki i najavljena štampana izdanja zbirki.

Slične vesti