19.2 C
Belgrade
29/05/2023
kutak za mlade poezija Srbija

Konkurs „Mihajlo Kovač“

Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine i da bi se negovala uspomena na jednog od najvećih rusinskih književnika Mihajla Kovača, prema ideji i inicijativi i Stojana Simića Krpice, uz podršku Mr Jovana Mihajila, mr Nere Legac Rikić, a u organizaciji Scene Svih kreativnih, Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina „Mihajlo Kovač“ objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče.

Pozivaju se sva zainteresovana deca, srednjoškolska, studentska i omladina do 30 godina da svoje radove na slobodne teme (do 3 pesme i/ili 3 priče) šalju običnom poštom na:
Međunarodni festival poezije
„Mihajlo Kovač“
(za konkurs)
Stojan Simić Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija

odnosno: stojan.simic.krpica@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (za one koji imaju e-mail adresu)

Rok slanja radova do 15. 4. 2011. godine.

U drugoj polovini aprila 2011. godine biće dodela nagrada u Novom Sadu.

Mihajlo Kovač ( 1909-2005) je rođen 27. 10. 1909. u Šidu. Pisao pesme, priče, romane, drame, kako za odrasle tako i za decu. Objavio je knjige pesama „Moj svet“, „Večernje svetlosti“, „Hrast sam crvotocan“, „Pesme dede Bastovana“, knjige pripovedaka „Tihe vode“, „Duboki koreni“, „Kaplju po kaplju zivot otice“, „Ciglana“, „Na periferiji“, roman „Hric Bandurik“ (sa Stefanom Hudakom), „Prve radosti“, „Janko Obojanko“, desetak drama, brojne eseje, prevode itd. Zastupljen je u mnogim antologijama i izborima u Jugoslaviji i Ukrajini.

Slične vesti

1 comment

A S 05/05/2011 at 08:32

Da li neko ima neku informaciju o rezultatima ovog konkursa? Ili dosta kasne, ili sam ja neupucen. 🙂

Comments are closed.