18 C
Belgrade
29/05/2023
Srbija vizuelne umetnosti

Konkurs Likovne galerije KCB za 2013

Kulturni centar Beograda raspisao je konkurs za izlaganje u Likovnoj galeriji u 2013. godini, uprkos činjenici što je, kako je naveo, iz finansijskih razloga prinuđen da deo izlagačkog programa iz 2012. realizuje naredne kalendarske godine.

Savet Galerije će stoga raspravljati samo o onim predlozima koji, pored nesumljivog umetničkog kvaliteta, ne iziskuju dodatna sredstva za prezentaciju i postprodukciju i imajući u vidu znatno smanjen broj izlagačkih termina.

Zainteresovani vizuelni umetnici, likovni kritičari i teoretičari savremene scene/umetnosti, materijal i dokumenta za konkurs za samostalne izložbe i autorske projekte za 2013. godinu mogu podneti Savetu Likovne galerije do 31. maja 2012.

Konkursna dokumentacija treba da sadrži:
– do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu; materijal može biti snimljen na fotografijama, slajdovima ili na CD-u
– koncepciju izložbe u pisanoj formi (do jedne šlajfne teksta)
– profesionalnu biografiju
– okvirnu cenu radova koji će biti izloženi (iskazano u dinarima).

Dokumenta za konkurs se mogu predati u Likovnoj redakciji KCB-a, svakog radnog dana od 9 do 15 sati, ili poslati poštom na adresu:
Kulturni centar Beograda, Likovna redakcija (ZA KONKURS 2013), Knez Mihailova 6 /I, 11000 Beograd.

Savet Likovne galerije, u dvogodišnjem mandatu 2011- 2012, radi u sastavu: istoričarka umetnosti i samostalna kustoskinja Marina Martić, istoričar umetnosti i kustos galerije Remont Saša Janjić, istoričarka umetnosti i kustoskinja Likovne redakcije KCB-a Gordana Dobrić.

Savet će pregledati konkursni materijal do kraja juna 2012. godine, a učesnici konkursa će biti informisani u pisanoj formi o rezultatima konkursa do 20. jula 2012.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se dobiti na telefon Likovne redakcije: 2622-926, ili preko e-maila kustoskinje Gordane Dobrić, na adresu: gordana.dobric@kcb.org.rs.

Rezultati konkursa biće istaknuti u propisanom roku na sajtu KCB-a www.kcb.org.rs

Slične vesti