Konkurs Likovne galerije KCB-a za 2011. (do 31. maja 2010)

Filed under: Srbija |
Konkurs za samostalne izlozbe i autorske projekte za 2011. u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda otvoren je do 31. maja, a mogu se prijaviti stvaraoci likovne i vizuelne umetnosti, likovni kritičari i teoretičari savremene scene.
Materijale treba podneti Savetu Likovne galerije, a konkursna dokumentacija treba da sadrži:
– do 10 reprodukcija radova koji se predlažu za izložbu (materijal mozez biti snimljen na fotografijama, slajdovima ili na CD-u)
– koncepciju izložbe u pisanoj formi (do jedne šlajfne teksta)
– profesionalnu biografiju
– okvirnu cenu radova koji će biti izloženi (iskazano u dinarima).

Dokumenta za konkurs se mogu predati u Likovnoj redakciji KCB-a, svakog radnog dana, od 9 do 15 sati, ili se mogu poslati poštom na adresu: Kulturni centar Beograda, Likovna redakcija (Za konkurs 2011), Knez Mihailova 6 / I, 11000 Beograd.
Savet Likovne galerije, u dvogodišnjem mandatu 2010-2011. godine, radi u sastavu: dr Zoran Erić, istoričar umetnosti i kustos Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, mr Maja Ćirić, istoričarka umetnosti i samostalna kustoskinja, Svetlana Petrović, istoričarka umetnosti i urednica i kustos Likovne redakcije KCB-a.
Savet će pregledati konkursni materijal do kraja juna 2010. godine, a učesnici konkursa će biti informisani u pisanoj formi o rezultatima najkasnije do 20. jula 2010.
Pravo učešća na konkursu imaju likovni i vizuelni umetnici prvenstveno sa teritorije Srbije, koji stvaraju u različitim medijima savremene vizuelne prakse, uključujući arhitekturu i dizajn. Prioritet u razmatranju konkursnog materijala imaju umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji ili u inostranstvu, i autori afirmisani na domaćoj i inostranoj sceni. Izbor materijala će se vršiti prema programskoj politici Likovne galerije koju utvrđuju Savet i Upravni odbor KCB-a.
Savet i Likovna redakcija će u program uvrstiti i predstavljanje umetnika po pozivu, gostujuće izložbe umetnika i autorske projekte iz inostranstva.
Detaljnije informacije o konkursa i uslovima izlaganja u Likovnoj galeriji KCB-a zainteresovani mogu dobiti na telefon: 2622-926, ili preko e-maila kustosa Likovne galerije Gordane Dobrić, na adresu: gordana.dobric@kcb.org.rs
Rezultati konkursa biće istaknuti u propisanom roku na sajtu KCB-a (www.kcb.org.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*