5.8 C
Belgrade
28/03/2023
Srbija vizuelne umetnosti

Konkurs Kreativne fabrike na temu „Impuls 2017.“

Udruženje Kreativna fabrika poziva sve zainteresovane umetnike, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave na konkurs za kolektivno izlaganje na temu „Impuls“.

Impuls kao tema može se odnositi na impuls srca, života, ljubavi, tela, sile, grada… i svega onog što umetnik doživljava pod tom rečju.

Izložba je žirirana.

Umetnici mogu konkurisati sa maksimum 2 rada u bilo kojoj tehnici (slike, grafike, crteži, digitalne grafike, plakati, kolaži, fotografije, skulpture, mozaici, instalacije…)

Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: kolektivnaizlozbaimpuls@gmail.com

Konkurs je otvoren do 27. marta, a rezultate konkursa umetnici će dobiti na mail, koji su naveli u prijavi, najkasnije do 01. aprila 2017. Termin održavanja izložbe biće naknadno određen. Izložba će se održati u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu.

Participacija za izložbu u koju je uračunata cena opreme i štampanja kataloga i plakata je 400 RSD. Svaki izlagač će dobiti po jedan katalog. Participacija se plaća naknadno, ukoliko prođete žiriranje, na dan predaje radova.

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu ili umetnici iz inostranstva sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštetećenja radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

 

Radove je potrebno opremiti za izlaganje (uramiti ih ili kaširati, i staviti zakačku i to samo jednu na sredini rada).

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

1. Ime i prezime autora

2. Mesto prebivališta,

 

3. Konatakt telefon

4. Naziv radova i njihova tehnika i dimenzije (crtež, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip, ilustracija, skulptura…)

5. Fotografije jednog ili dva rada sa njihovim nazivima u JPG formatu (u rezoluciji od 150 do 300dpi)

6. Kratku biografiju

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije.

Umetnički savet galerije čine:
Ana Marinović, dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović -Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga
MIlena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a
Biljana Ćalić, predsednik udruženja Kreativna fabrika

Slične vesti