11.9 C
Belgrade
24/03/2023
poezija proza region Srbija

Konkurs „Joan Flora“

joan_floraU organizaciji Scene svih kreativnih održava se 7. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „JOAN FLORA“

Koje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme i/ili do 3 kratke priče. UČESNICI NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnik pripada, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada se učesnik rodio, koliko godina ima, gde živi, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu, i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 7.međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Joan Flora“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici dobili drugu nagradu festivala „Joan Flora“. Na ovaj način se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. APRILA 2015. godine.

Koja je email adresa za slanje radova?

stojan.simic.krpica@gmail.com

 Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „JOAN FLORA “ će biti održana u prvi petak maja 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući kulturno-umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće objavljeno dan ranije.

U organizaciji Scene svih kreativnih održava se 7. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „JOAN FLORA“

Slične vesti