6.7 C
Belgrade
03/02/2023
poezija proza region Srbija

Konkurs drugog medj. festivala poezije i kratke price mladih „RADE TOMIC“

rade_tomicKonkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade nasih festivala, ili nekih drugih konkursa, naravno i oni koji nisu nikad dobili neku nagradu.

Do 30 godina poezija i kratke price.Radove slati do 22. JUNA 2013.godine na email: stojan.simic.krpica@gmail.com , a kategorije su: osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratka prica.

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih pesnika, rodjenog u Jagodini – RADETA TOMICA , a koji je ziveo u Novom Sadu, prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice, uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac, kao zirija i Zvezdane Simic, kao tehnicke pomoci, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moci, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne moze ih svako dobiti, i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.

DRUGI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu do 30 godina

„RADE TOMIC“ , objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom (obicnom, NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM): DRUGI međunarodni festival poezije i kratke price “

„RADE TOMIC“ ,
“ (za konkurs)

Stojan Simic Krpica,
Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi Sad,
Republika Srbija.

AKO IMAS EMAIL adresu, nepotrebno je da saljes obicnom postom, ako je nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca, srednjoškolska, i studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.

Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po prici) slati do 22. JUNA 2013.godine, u tri primerka (koji salju postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom ucesnika,ucesnice, telefonom,mestom rodena i zivljena,emailom i kratkom biografijom.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 22. JUNA 2013. godine.

Dodela nagrada DRUGI medjunarodnog festivala poezije i kratke price „MIHAJLO KOVAC“ bice krajem JUNA 2013. godine u gradskoj biblioteci Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 u Novom Sadu, uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

Slične vesti

1 comment

Luka 01/07/2013 at 13:18

Kada ce biti gotovi rezultati konkursa i gde ce biti objavljeni?

Comments are closed.