18 C
Belgrade
29/05/2023
poezija region

Konkurs DRUGOG medj. festivala poezije i kratke price mladih „MIHAJLO KOVAC“

pisacKonkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade nasih festivala.

Do 30 godina poezija i kratke price.Radove slati do 01. JUNA 2013.godine na email: stojan.simic.krpica@gmail.com, a kategorije su: osnovci poezija, osnovci kratka prica, srednjoskolci poezija, srednjoskolci kratka prica, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratka prica.

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine , i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih rusinskih   pesnika u Vojvodini ,Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji , MIHAJLO KOVAC,

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice, uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva RepublikeSrbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.

DRUGI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu do 30 godina

„MIHAJLO KOVAC“

, objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM): DRUGI međunarodni festival poezije i kratke price “

MIHAJLO KOVAC

“ (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.

Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po prici) slati do 01. JUNA 2013.godine, u tri primerka (koji salju postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom ucesnika telefonom,emailom i kratkom biografijom.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 01. JUNA.2013.godine.

Dodela nagrada DRUGI  medjunarodnog festivala poezije i kratke price „MIHAJLO KOVAC“ bice u JUNU  2013. godine u radskoj biblioteci Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 u Novom Sadu, uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

Slične vesti