18.6 C
Belgrade
12/04/2024
poezija Srbija

Конкурс Дома културе из Бојника

Поводом обележавања 77. годишњице од страдања мештана Бојника и Драговца, у Другом светском рату, Установа Дом културе „Бојник“ Бојник расписује: ДРУГИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЈУ НА ТЕМУ „КРВАВИ ФЕБРУАР“. (Право учешћа на конкурсу имају аутори оригиналних и необјављиваних песама на ову тему) . На дан 17.фебруар 1942.године у раним јутарњим часовима бугарски фашисти су зверски поред Пусте Реке стрељали око 600 мештана Бојника и Драговца, углавном жене, децу и старе и изнемогле људе и спалили готово оба села. У част и славу страдалима, Дом културе „Бојник“  Бојник, позива све заинтересоване песнике да најкасније до 27. јануара 2018. године доставе по једну песму, не дужу од четрдесет стихова.
           Песма треба да буде достављена на ћирилици и потписана шифром. Жири састављен од професора књижевности извршиће преглед и оцењивање радова, а три најбоља рада по одлуци жирија добиће одговарајуће награде. Резултати конкурса биће објављени најкасније до 05.02.2018. године.Песме можете послати мејлом на kultura.bojnik@gmail.com у два документа. Један документ, са називом ПЕСМА треба да садржи песму, не дужу од четрдесет стихова,  а други документ са називом ШИФРА треба да садржи податке о решењу шифре. Име и презиме аутора, адресу, контакт телефон мејл и кратку биографију, не дужу од десет реченица. 
Награде ће бити додељене 17. фебруара 2018. године а од најуспешнијих песама биће штампан зборник радова који треба да буде промовисан истог дана на комеморативној свечаности на месту страдалих Бојничана и Драговчана.О свим осталим детаљима можете се информисати на телефон:063/8899933 (Ненад Јовановић) или на мејл: d.k.bojnik@gmail.com

Slične vesti