2.9 C
Belgrade
02/12/2022
film fotografija Srbija

Konkurs Dana Sarajeva u Beogradu za Nove generacije

Početak:
24 Nov 2011
Kraj konkursa:
15 Dec 2011

Festival Dani Sarajeva 2012. u Beogradu poziva sve zainteresovane mlade, studente i studentkinje umetničkih škola, i druge pojedince i pojedinke da prijave umetničke projekte za program “Nove generacije” koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Dana Sarajeva u Beogradu, Hartefakt Fonda i Inicijative mladih za ljudska prava.

Uzeće se u razmatranje sledeći mediji: pozorište, film, fotografija, slikarstvo, instalacije, druge vizuelne forme… Organizatori su otvoreni i za sve druge inovativne forme.

Radovi moraju imati za temu pitanja koja se tiču odnosa Beograda i Sarajeva.

Timovi koji podnose projekte tebalo bi da budu iz ta dva grada, ali nije neophodno. Važno je da postoji jasna vizija i ideja. I prostor da se timu priključi neko iz onog drugog grada.

Komisija koju će organizacioni odbor formirati odabraće krajem decembra 2011. najviše sedam projekata koji će biti realizovani za festival Dani Sarajeva u maju 2012. u Beogradu.

Krajem januara 2012. odabrani učesnici i učesnice projekta učestvovaće u Sarajevu na pripremnom sastanku i upoznati se sa svojim mentorima i kolegama koje će raditi na ovom programu. U periodu februar-april 2012. biće sprovedena produkcija tih projekata sa premijernim izvođenjem na festivalu Dani Sarajeva 2012.

Prijava treba da sadrži:
– Opis projekta – temu, ideju, ključne korake, plan rada, preliminarni budžet, kraću biografiju učesnika projekta, prethodne radove, kao i sve ono što bi organizatorima približilo ideju projekta. Treba navesti i kontakt podatke.
– Pismo preporuke – jedno pismo preporuke od mentora, profesora, kolege, koji je pregledao projekat i šalje svoje mišljenje o njemu. Generalna pisma preporuke neće biti uzimana u razmatranje!
– Izjavu kojom se potvrđuje autorstvo projekata i spremnost aplikanta da se u periodu januar-maj 2012. bavi realizacijom predviđenih aktivnosti.

Dokumentaciju poslati najkasnije do 15. decembra 2011. na adresu:
Hartefakt Fond (sa naznakom Za NOVE GENERACIJE), Ivana Đaje 24/1,
11000 Beograd.

Spisak svih pristiglih projekata biće objavljen na Hartefaktovom sajtu, kao i spisak selektovanih projekata (www.heartefact.org).

Pojedinačnih informacija o procesu selekcije neće biti.

(SEEcult.org)

Slične vesti