-3.9 C
Belgrade
08/02/2023
Crna Gora književnost rokovi zemlja

Konkurs časopisa ‘’AVLIJA’’ za najbolju priču

Rožaje – Časopis za kulturu, književnost i društvene teme “AVLIJA” iz Rožaja raspisao je međunarodni konkurs/natječaj za najbolju neobjavljenu priču u regionu za 2012. godinu.

Konkurs je otvoren od 01. do 31. decembra 2012. godine.

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati samo jednu priču.

Prijavljene priče mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom).

U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.

Priče šaljite na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com

Sve tri nagrađene priče biće objavljene u časopisu ‘’AVLIJA” u februaru 2013. godine kao i na sajtu Konkursi regiona.

Ostali izabrani autori poslatih priča biće kontaktirani oko pristanka da se njihovi radovi nađu u narednim brojevima štampanog izdanja časopisa “Avlija“ ili u elektronskom broju zbornika.

Tri autora, dobitnika prvog, drugog i trećeg mjesta,  biće nagrađeni plaketom, primjerkom časopisa ‘’Avlija’’ sa najboljom poezijom i prozom za 2012. godinu, kao i fotomonografijom Rožaja.

Rezultati konkursa biće objavljeni 01. februara 2013. godine  na sajtu www.konkursiregiona.net kada će biti saopštena imena pobjednika/ca.

USLOVI KONKURSA:

– Slati samo radove koji nijesu ranije objavljeni u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).

– Svaki autor/ka može poslati jednu priču.

– Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih priča na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba.

– Učešćem na konkursu, svi učesnici/ce pristaju na uslove konkursa.

– U istom Word fajlu, zajedno sa pričama, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.

PREPORUKE:

– Tekstove šaljite u Word formatu – *doc ili *docx.

– Sve priče šaljite u jednom fajlu, koji trebate nasloviti imenom autora (ne naslovima priča).

– Kucajte slova č, ć, dž, š, đ i ž.

– Očekivana dužina priče 5-12.000 karaktera (ali to nije limit).

Za dodatna pojašnjenje u vezi konkursa možete se obratiti na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com.

NAPOMENA 1: Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” se opredijelila da se radovi ne šalju pod šifrom kako bismo olakšali slanje autorima koji se ne služe najbolje e-mailom a i iz razloga što će od strane sekretara redakcije članovima žirija biti dostavljene pristigle priče oštampane bez navođenja imena autora.

NAPOMENA 2: Priče se šalju isključivo elektronskom poštom na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com i očekujte potvrdu da smo Vaš mejl primili. Ukoliko se desi da Vam ne potvrdimo prijem mejla u roku od 48 sati od slanja, molimo Vas da priče pošaljete ponovo ili da nas kontaktirate.

Slične vesti